cookie-og-privatlivspolitik
De pensionerede cirkustiger, Keni, er flyttet fra Spanien til Knuthenborg Safaripark. Parkdirektør Christoffer Knuth forventer, at flere cirkustigre vil slutte sig til.
De pensionerede cirkustiger, Keni, er flyttet fra Spanien til Knuthenborg Safaripark. Parkdirektør Christoffer Knuth forventer, at flere cirkustigre vil slutte sig til.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Indland

Cirkustiger er flyttet ind blandt brændenælder i Knuthenborg

Knuthenborg Safaripark håber, at der på sigt kan flytte flere cirkustigre ind i den nyanlagte tigerskov.




01. juni 2021 kl. 18:14 Af Ritzau

En spansk cirkustiger har for første gang sat poterne i sit nye hjem i Knuthenborg Safaripark.

Tirsdag er parkens nye tigerskov nemlig åbnet. Her er den 17-årige, pensionerede cirkustiger, Keni, flyttet ind sammen med fire andre gamle tigre.

- Vi åbnede sidste år Europas største elefantanlæg med fire pensionerede cirkuselefanter, og det har været en rigtig god oplevelse for os.

- Da vi så skulle renovere vores gamle tigeranlæg, tænkte vi, at vi ville have det ben med på også, så vi kunne gøre noget for tigeravlen, siger Christoffer Knuth, der er direktør i Knuthenborg Safaripark.

Ud over cirkustigren bor der to tigre i anlægget, som ikke skal avle mere. De kommer fra et zoologisk anlæg i Holland. Og så er der to gamle tigre, som allerede boede i parken.

Annonce

Planen er, at der skal komme flere cirkustigre på sigt, siger Christoffer Knuth.

- Det ender lidt som et tigerplejehjem. Tigre, som ikke har nogen stor fremtid, de kan så ende deres dage her, siger han.

Der er tale om et 60.000 kvadratmeter stort anlæg. En skov, der skal give tigrene en fornemmelse af at være i naturen.

- Vi vil rigtig gerne give dem et kæmpestort areal, så de kan få en så naturlig adfærd som overhovedet muligt. Vi har krat, buske, træer og brændenælder, siger Christoffer Knuth.

Han siger, at det slet ikke ville være muligt for tigrene at overleve i den vilde natur.

Annonce

- Hvis du har levet dit liv i en zoologisk have eller i et cirkus, har du ikke evnerne til det (at leve i naturen, red.). Det er en håbløs sag, og de vil simpelthen dø af sult.

- Så det bedste, du kan gøre, er at skabe noget, der er så tæt på som overhovedet muligt. Den har aldrig prøvet at jage. Den har aldrig prøvet at slå en hjort ihjel. Det kan den slet ikke.




KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

Annonce

ANNONCE