cookie-og-privatlivspolitik
Som en konsekvens af de politisk vedtagne besparelser lukker DR en række programmer og kanaler 2. januar 2020. (Arkivfoto).
Som en konsekvens af de politisk vedtagne besparelser lukker DR en række programmer og kanaler 2. januar 2020. (Arkivfoto).
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Indland

DR lukker Sporløs og sparer på Hammerslag

Flere af DR's programmer og kanaler bliver lukket 2. januar 2020 som konsekvens af besparelser.
18. november 2019 kl. 11:30 Af Ritzau

Annonce

I kølvandet på den seneste medieaftale lukker DR en række tv-programmer og kanaler i det nye år.

Det går blandt andet ud over programmerne "Sporløs" og "Danmarks bedste portrætmaler", skriver DR i en pressemeddelelse.

Det har tidligere været fremme, at flere kanaler og programmer på tv- og radiosiden skal lukke, men DR offentliggør mandag en samlet oversigt.

En række programmer som blandt andet "DR2 Dagen" er allerede lukket, men den helt store lukning af kanaler og programmer sker fra nytår.

På det tidspunkt vil der også blive flyttet indhold fra flow-siden til nettet.

DR2 og DR K bliver til en ny samfunds- og kulturkanal og skal fortsætte under navnet DR2. DR3 og DR Ultra skal også vinke farvel til flow.

Også på DR1 vil der ske ændringer. Her flytter den sene tv-avis fra klokken 21.30 til 21 samtidig med, at to korte tv-aviser 17:50 og 19:55 lukker.

- Det betyder, at primetime på DR1 kortes med cirka 100 timer årligt. En række af magasinprogrammerne, der ellers har ligget her, er lukket gennem 2019, for eksempel "Sundhedsmagasinet" og "Kulturmagasinet Gejst".

- Ændringerne betyder også halvt så mange udgaver af "Hammerslag", og at programmer som "Sporløs" og "Danmarks bedste portrætmaler" ikke sendes i 2020, oplyser DR.

Desuden vil DR1 heller ikke længere vise Tour de France og Champions League i håndbold.

DR K-programmerne "Vild med bøger", "Filmselskabet", "Historiequizzen" og "Kunstquizzen" forsvinder også.

Desuden ryger "Quizzen med Gyrith Cecilie Ross", og der kommer markant færre udgaver af temalørdag.

På radiosiden fortsætter P6 Beat og P8 Jazz året ud i 2020, mens P7 Mix lukker efter nytår. Der vil også være færre udgaver af "Liga" på P3.

DR påpeger, at der også vil komme besparelser i 2021, hvis det fra politisk hold fastholdes, at der skal spares 225 millioner kroner årligt fra 2022.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

Annonce