cookie-og-privatlivspolitik
Sådan ser det ud inde i et Coraida Stream-tog. Togene, der er eldrevne, forventes at komme til Danmark i 2024.

2

Billeder

Sådan ser det ud inde i et Coraida Stream-tog. Togene, der er eldrevne, forventes at komme til Danmark i 2024.
Foto: DSB/Free

Indland

DSB får håndslag på franske eltog efter klagesag om udbud

Mindst 100 nye eltog af typen Coradia Stream forventes at køre på danske skinner fra 2024.
17. juni 2021 kl. 16:15 Af Ritzau

DSB har torsdag underskrevet en kontrakt om en leverance på 100 nye eltog fra den franske togproducent Alstom.

Det oplyser DSB i en pressemeddelelse.

Dermed kan 100 nye Coradia Stream-eltog komme på danske skinner. DSB forventer at købe i alt 150 togsæt samt fuld vedligehold af togene i op til 40 år.

Administrerende direktør i DSB Flemming Jensen glæder sig over, at Danmark nu bevæger sig et skridt tættere på mere klimavenlige tog.

- Efter mange års planlægning og forberedelser kan vi nu for alvor sætte gang i det praktiske arbejde med at få fremtidens tog til Danmark, siger han i pressemeddelelsen.

Annonce

Aftalen var ellers blevet forsinket, efter at den schweiziske togproducent Stadler i maj besluttede sig for at klage over, at Alstom vandt udbuddet om at levere eldrevne togsæt til DSB.

Klagesager er rutine efter et tabt udbud, hvilket tydeliggøres af, at Alstom for nylig har klaget over udbudsrunderne i Østrig og Schweiz, hvor netop Stadler vandt udbuddene om at levere eltog.

Og den 11. juni kunne DSB oplyse, at Stadlers klage over den danske udbudsrunde var blevet underkendt. Torsdag er den endelige aftale med Alstom underskrevet.

DSB kan nu komme videre med investeringen i nye tog, som forventes at komme til at koste i omegnen af 20 milliarder kroner.

Det forventes, at togene kan leveres i 2024 og kommer til at udgøre en stor del af det danske tognetværk. Eltogene er allerede på skinnerne i Italien, og også Holland har lagt en bestilling ind på Coradia Stream-togene.

Annonce

Togene har mere end fire gange så mange hestekræfter som de nuværende IC3-toge, og de kan køre op til 200 kilometer i timen. Hvert af de leverede togsæt vil bestå af fem vogne, der tilsammen har plads til 300 siddende passagerer.

- Når Coradia Stream er i drift, vil det give en enestående rejseoplevelse. Dette moderne og stilfulde eltog kombinerer innovation, bæredygtighed og høj komfort - noget vi ser frem til at præsentere for passagererne, siger administrerende direktør for Alstom Rob Whyte.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

Annonce

ANNONCE