cookie-og-privatlivspolitik
Der er undtagelser fra kravet om at bære mundbind. Hvis man for eksempel er ældre og har demens eller fysiske eller psykiske svækkelser, skal man ikke have det på. Desuden skal børn op til 12 år ikke have mundbind på, når de rejser. (Arkivfoto).
Der er undtagelser fra kravet om at bære mundbind. Hvis man for eksempel er ældre og har demens eller fysiske eller psykiske svækkelser, skal man ikke have det på. Desuden skal børn op til 12 år ikke have mundbind på, når de rejser. (Arkivfoto).
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Indland

DSB vil klare krav om mundbind på østjysk togtur med dialog

DSB's personale vil i nogle tilfælde have ekstra mundbind, som de kan give passagerer, der mangler.
11. august 2020 kl. 18:38 Af Ritzau

Annonce

Fra klokken 04.00 onsdag morgen er der krav om mundbind for passagerer på DSB's strækning Horsens-Hadsten i Østjylland.

Det oplyser Tony Bispeskov, informationschef i DSB.

Togturen omfatter fire af de seks kommuner, hvor der fra onsdag er krav om mundbind i offentlig transport.

De seks kommuner er Aarhus, Silkeborg, Favrskov, Skanderborg, Odder og Horsens. Togturen fra Horsens går igennem Aarhus og Skanderborg, før den ender i Hadsten, som ligger i Favrskov.

DSB kører hverken i Silkeborg eller Odder.

Kravet fra DSB gælder både personale og passagerer om bord, ligesom der også er krav om mundbind på stationerne, mens man venter.

DSB har ikke nogen sanktionsmuligheder, såfremt en kunde afviser at bære mundbind. Derfor er dialog først og fremmest vejen frem, mener Tony Bispeskov.

- Vi vil først og fremmest appellere til kunderne om, at de bærer mundbind. Vi vil i videst muligt omfang også forsøge at hjælpe dem med at skaffe et.

- Vores personer vil i nogle tilfælde have ekstra mundbind, som de vil give passagererne, siger han.

Kravet har i to dage været gældende i Aarhus, hvor DSB har gode erfaringer. Men skulle personale komme ud for, at nogle ikke følger kravet, vil der blive foretaget en individuel vurdering.

- Vores personale vil i den enkelte situation vurdere, hvilke muligheder der er. Ultimativt kan det blive nødvendigt at tilkalde politiet, siger Tony Bispeskov.

Indtil videre har DSB få erfaringer med kravet. Derfor er det for tidligt at sige, om der mangler sanktionskrav såsom en bøde eller lignende, mener informationschefen.

Der er undtagelser fra kravet om at bære mundbind. Hvis man for eksempel er ældre og har demens eller fysiske eller psykiske svækkelser, skal man ikke have det på.

Desuden skal børn op til 12 år ikke have mundbind på, når de rejser.

Tony Bispeskov oplyser også, at der fra onsdag i hele landet igen er krav om pladsbillet i alle InterCity- og InterCityLyn-tog
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

Annonce