cookie-og-privatlivspolitik

Indland

Danmark sender en halv million vacciner til Ukraine

Udenrigsministeriet bekræfter, at vaccinerne er nået til Ukraine.
04. august 2021 kl. 10:54 Af Ritzau

Danmark har sendt 500.000 coronavacciner til Ukraine, siger landets præsident, Volodymyr Zelenskij, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Vi er taknemmelige over for vores danske venner for deres støtte til at overvinde denne globale udfordring, skriver præsidenten på Twitter.

Sundhedsministeriet oplyste allerede i juni, at der er tale om doser af vaccinen fra AstraZeneca. Vaccinen er taget ud af det danske vaccinationsprogram.

Udenrigsministeriet bekræfter, at vaccinerne er ankommet til Ukraine.

- Danmark og Ukraine er tætte partnere - også i kampen mod pandemien. Leveringen af den danske donation på 500.000 AstraZeneca-vacciner kommer på et afgørende tidspunkt, hvor det gælder om at få vaccineret så mange som muligt inden efteråret, siger den danske ambassadør i Ukraine, Ole Egberg Mikkelsen.

Annonce

- En stor tak til Unicef og de ukrainske myndigheder for hjælpen med at nå hertil - og ikke mindst til frontlinjepersonalet, som fortsat redder liv hver eneste dag på landets coronaafdelinger og vaccinationscentre.

AstraZeneca blev taget ud af det danske vaccinationsprogram, fordi der er sammenhæng mellem vaccinen og tilfælde af sjældne, men alvorlige tilfælde af blodpropper, blødning og lavt antal blodplader.

Den danske regering har også afsat én million vaccinedoser til Albanien, Bosnien-Hercegovina, Kosovo og Nordmakedonien på det vestlige Balkan.

Danmark har tidligere leveret godt 358.000 vaccinedoser fra AstraZeneca til Kenya. Derudover får Bhutan doneret en kvart million AstraZeneca-vacciner.

Ukraine er haltet bagefter med at vaccinere sin befolkning på 41 millioner mennesker. Cirka to millioner ukrainere er færdigvaccineret. Det svarer til 4,8 procent af befolkningen.

Annonce

I Danmark er over halvdelen af befolkningen vaccineret.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

Madfællesskab 28. september 2021 kl. 16.21

AF: JOHNNY BØGVAD

Kommentar til jeres indlæg… 28. september 2021 kl. 16.19

AF: JOHN STÆVNGAARD

Historisk øjeblik venter! 27. september 2021 kl. 11.47

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

Annonce

ANNONCE