cookie-og-privatlivspolitik
Sidste år mødte over 200.000 danskere op på gårdene for at opleve køerne danse ud på græsset. Formand for Økologisk Landsforening Per Kølster gætter på, at lige så mange danskere i år har taget turen til gårdene for at opleve det, der også bliver kaldet køernes forårsfest.
Sidste år mødte over 200.000 danskere op på gårdene for at opleve køerne danse ud på græsset. Formand for Økologisk Landsforening Per Kølster gætter på, at lige så mange danskere i år har taget turen til gårdene for at opleve det, der også bliver kaldet køernes forårsfest.
Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Indland

Dansende økokøer sendt på græs foran tusinder af danskere

De økologiske køer skaber en feststemning, når de sendes på græs, mener formand for Økologisk Landsforening.
14. april 2019 kl. 12:10

Annonce

Søndag klokken 12 er økologiske køer blevet sendt på græs på 59 gårde i Danmark. Den årligt tilbagevendende begivenhed har i år fokus på dyrevelfærd og klima.

For Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening, er det vigtigt, at danskerne har mulighed for at opleve landbruget tæt på.

- Det handler om åbenhed og troværdighed og om den livsglæde, der ligger i at opleve de her dejlige dyr, når de springer ud på græsset.

- Den troværdighed, økologien er bygget på, kan man komme og se ved selvsyn, siger Per Kølster.

Sidste år mødte over 200.000 danskere op på gårdene for at opleve køerne danse ud på græsset.

Per Kølster gætter på, at lige så mange danskere i år har taget turen til gårdene for at opleve det, der også bliver kaldet køernes forårsfest.

- Interessen er faktisk enormt stor. Det er dyrene, der dikterer det. Og det er, fordi det er så åbenlyst, at der er en så stor livsglæde, og det smitter.

- Man kan simpelthen se på sådan en dejlig stor krop, når den danser på fire ben, at det er festligt, siger Per Kølster.

Han er ikke i tvivl om, hvorfor køerne ter sig, som de gør.

- Det kan kun forklares med én ting, og det er begejstring. De kan mærke, at foråret kommer. Det er fuldstændig som en galophest, der bliver sluppet ud af startboksen.

- De har kun én ting i hovedet, og det er simpelthen at komme derudaf og opleve græsset. Det er meget energifyldt, siger Per Kølster.

TV2 Østjylland skriver, at flere veganere er mødt op på gårde for at protestere. Aktivistgruppen Vegan Change mener, at dagen er én stor "Disneyficering" af dyrene i landbruget.

Det giver Per Kølster imidlertid ikke meget for.

- Det er en fuldstændig gedigen oplevelse af, hvad det vil sige at holde husdyr, så det må stå for deres regning, siger han.

Men veganerne er stadig velkomne på gårdene, understreger han.

- Vi deler en dagsorden, der handler om, at vi skal gøre noget ved klimaforandringerne. Og det er noget, vi som økologer tager enormt alvorligt. Derfor tager vi også deres reaktion alvorligt, siger Per Kølster.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Forbyd lattergas 18. august 2019 kl. 22.18

AF: BJARKE ROSENKILDE

I begrebsforvirringens golde favn. 18. august 2019 kl. 12.47

AF: LARS RASMUSSEN

Solceller omkring Grænge landsby 15. august 2019 kl. 18.53

AF: LEIF A. JENSEN

Stem, som I plejer og… 13. august 2019 kl. 18.53

Annonce