cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Peter Hove Olesen

Indland

Dansk atomdepot får international kritik

Minister mener, at udlandet har misforstået de danske atomskrotplaner.
25. februar 2015 kl. 13:28 Af Lizette Madsen

Annonce

Når udlandet kritiserer planer om et dansk atomdepot, så er det fordi, at de ikke har den tilstrækkelige viden om projektet og de danske geologiske forhold. Det mener sundhedsminister Nick Hækkerup (S), hvilket fremgår af Ingeniøren.dk.

- De danske eksperter, der er involveret i arbejdet, er i udgangspunktet ikke enige med en række af de udenlandske eksperter, hvis kritik i et vist omfang vurderes at hvile på mangelfuld viden dels om det danske projekt, dels om de geologiske forhold, siger ministeren til Ingeniøren.dk.

Vores nabolande Tyskland, Polen og Sverige har alle reageret på de danske planer om et atomdepot. Blandt andet går kritikken på, at planerne er ”uansvarlige med fare for en menneskelig og miljømæssig katastrofe”.

Især Polen giver udtryk for bekymring for, at der skal komme et slutdepot på Bornholm. Det skyldes, at de er bange for, at der skal sive atomaffald ned i den bornholmske klippegrund, og at grundvandet vil blive forurenet.

Men ifølge ministeren er planerne slet ikke så fremskredne. Der mangler nemlig stadig miljøvurderinger, og de vil heller ikke kunne stå alene, lyder det fra ministeren.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Moderne befolkningsopdragelse 21. oktober 2019 kl. 12.46

AF: BJARKE ROSENKILDE

Når Gud er død. 21. oktober 2019 kl. 02.13

AF: JOHN WENNERWALD

Velfærd i kommunerne 20. oktober 2019 kl. 21.26

AF: BJARKE ROSENKILDE

Borgerens stat 19. oktober 2019 kl. 13.42

Annonce