cookie-og-privatlivspolitik

Indland

Dansk hospital søger gravide til test af vaccine mod RS-virus

Vaccinen er en mulighed for at give ens ufødte barn antistoffer mod RS-virus, som mange børn er ramt af.
27. september 2021 kl. 20:48 Af Ritzau

Aarhus Universitetshospital søger gravide, der skal teste en ny vaccine mod RS-virus.

Det skriver hospitalet i en pressemeddelelse.

Testen er en del af et større internationalt forskningsprojekt samt en mulighed for at give ens ufødte barn antistoffer mod RS-virus.

For at deltage skal man være gravid med et enkelt barn, der er sundt. Desuden skal man være mellem 24. og 36. graviditetsuge og have planlagt at føde på et hospital i enten Odense, Hvidovre, Hillerød eller Aarhus.

- Projektet skal kort fortalt undersøge, om spædbørn kan beskyttes mod RS-virus ved at moren tager en vaccine for sit barn, som på den måde får en fødselsgave i form af antistoffer mod RS-virus på linje med de øvrige antistoffer, den nyfødte får med fra moren.

Annonce

Det siger Mette Holm, der er overlæge på Aarhus Universitetshospitals Afdeling for Børn og Unge i pressemeddelelsen.

Deltager man i forsøget vil det nyfødte barn blive tilset af en børnelæge en uge efter fødslen og desuden blive fulgt i et år efter fødslen.

Forskningsprojektet har været i gang i et år. På grund af de mange børn, der i øjeblikket er indlagt med RS-virus, gøres der igen opmærksom på forsøget, lyder det i pressemeddelelsen.

- En epidemi med RS-virus er normalt noget, vi ser fra november til marts, men i år har vi en atypisk situation med ekstra mange smittede, fordi samfundet var lukket ned i forbindelse med covid-19.

- Derfor har vi nu flere årgange af børn, der ikke har mødt RS-virus før, hvilket giver det voldsomme forløb, vi oplever nu, siger Mette Holm.

Annonce

23. september kunne Statens Serum Institut meddele, at der var en lille opbremsning i smitten, men at der stadig var mange smittede og indlagte børn med RS-virus.

I uge 37 blev der påvist 1157 nye tilfælde af RS-virus. Udbrud af RS-virus ses normalt om vinteren, og de aktuelle smittetal ligger tre til fire gange over, hvad der normalt påvises om ugen i normale vintersæsoner.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

Annonce

ANNONCE