cookie-og-privatlivspolitik
Her ses Ronni Vexøe Mortensen i aktion ved årets Bocuse d'Or, hvor han vandt sølv.
Her ses Ronni Vexøe Mortensen i aktion ved årets Bocuse d'Or, hvor han vandt sølv.
Foto: Olivier Chassignole/Ritzau Scanpix

Indland

Dansk kok vinder sølv ved uofficielt VM

Ronni Vexøe Mortensen fra Geranium har fået sølv ved Bocuse d'Or. Frankrig vandt, mens Norge blev nummer tre.




27. september 2021 kl. 19:31 Af Ritzau

Ronni Vexøe Mortensen fra restauranten Geranium har mandag vundet sølv ved Bocuse d'Or, der er det uofficielle verdensmesterskab for kokke.

Sølvvinderen er kok og assisterende køkkenchef på danske Geranium, der som en af kun 130 restauranter i verden har tre michelinstjerner.

Førstepladsen løb hjemmebaneholdet, Frankrig, med, mens nordmændene blev henvist til tredjepladsen af det danske hold.

Ronni Vexøe Mortensen er stolt og taknemmelig over placeringen - selv om han gik efter guldet.

- Vi gjorde det, vi kunne og fik sendt flotte ting afsted. Selvfølgelig ikke uden fejl og mangler, og det ærgrer bagefter, men alt i alt synes jeg, vi gjorde det sindssygt godt, siger han.

Annonce

Spørgsmål: Hvad er næste skridt efter sølvmedaljen?

- Jeg fristes til at sige guld. Men det skal man også passe på med at sige for tidligt. Nu skal jeg bare hjem og nyde det, siger Ronni Vexøe Mortensen.

Han fortæller, at det danske hold nu skal til galla, inden turen går hjem til familien.

- De næste par dage skal bruges med mine to børn og kone, som jeg ikke har set i næsten et halvt år.

- Så der skal en del ind på kreditten der. Det bliver dejligt. De har været super seje i alt det her, og de har lige så stor skyld i, at jeg står her i dag, lyder det.

Annonce

Til konkurrencen dystede han med sin assistent, Sebastian Holberg Svendsgaard.

Det danske hold skulle lave to serveringer. Den første var en tre-retters take away-menu med cherrytomater som hovedingrediens.

Den anden var en fadservering, hvor hovedingrediensen var oksebovkile. Dertil skulle serveres en sovs og tre slags tilbehør.

Med på podiet var mandag også Rasmus Kofoed, der er medejer af og køkkenchef på Geranium. Han har tidligere brilleret ved Bocuse d'Or og var i år med som coach.

Her har han som den eneste i historien vundet både gulv, sølv og bronze. Den seneste medalje var i 2011, hvor han tog førstepladsen.

Annonce

Det er anden gang i træk, at Danmark kommer på podiet. Kenneth Toft-Hansen vandt guld, da konkurrencen senest blev afholdt i 2019.

Ronni Vexøe Mortensen har været assistent for både Rasmus Kofoed og Kenneth Toft-Hansen.

Han bliver den blot femte dansker til at nå en podieplacering ved Bocuse d'Or. Foruden Kenneth Toft-Hansen og Rasmus Kofoed tæller listen Jeppe Foldager og Jens Peter Kolbeck.

Det er den franske mesterkok Paul Bocuse, der har lagt navn til konkurrencen, som afholdes hvert andet år i Lyon, Frankrig.

Her dyster kokke fra 24 lande om titlen. De har blandt andet kvalificeret sig via den europæiske udgave af konkurrencen, Bocuse d'Or Europe.

Annonce

Det var her, Ronni Vexøe Mortensen indløste sin billet. Også dengang vandt han sølv, efter han i 2019 kvalificerede sig gennem en national udvælgelse.





KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

Annonce

ANNONCE