cookie-og-privatlivspolitik
Instruktøren Thomas Vinterberg kan glæde sig over, at hans film "Druk" kunne have været vist som en del af hovedprogrammet på filmfestivalen i Cannes. (Arkivfoto)
Instruktøren Thomas Vinterberg kan glæde sig over, at hans film "Druk" kunne have været vist som en del af hovedprogrammet på filmfestivalen i Cannes. (Arkivfoto)
Foto: Fabrizio Bensch/Reuters

Indland

Danske Druk får skulderklap af coronaramt filmfestival i Cannes

Selv om filmfestivalen i Cannes er aflyst, så kan en dansk film glæde sig over, at den ville have været vist.
03. juni 2020 kl. 18:46 Af Ritzau

Annonce

Danske "Druk" kan glæde sig over æren af, at den ville have været vist som en del af hovedprogrammet ved den coronaramte filmfestival i Cannes.

Samtidig har filmen fået det prestigefyldte stempel "official selection". Det oplyses i en pressemeddelelse.

Oprindeligt skulle filmfestivalen i Cannes have være afholdt fra 12. til 23. maj. Men på grund af coronasituationen er festivalen blevet udskudt, og lige nu ser festivalen slet ikke ud til at finde sted i år.

Derfor må den danske film nøjes med æren af, at den ville have været vist som en del af hovedprogrammet, og at den oveni har fået det prestigefyldte stempel.

"Druk" er blevet udvalgt til hovedprogrammet sammen med 55 andre film ud af i alt 2067 indsendte film. Det er et rekordhøjt antal, oplyser filmfestivalen.

- Vi er stolte over at være i fornemt selskab med nogle af årets bedste film fra hele verden, siger filmens to producere, Sisse Graum Jørgensen og Kasper Dissing, i pressemeddelelsen.

- Det er vigtigt for filmen, Zentropa og dansk film generelt at blive udtaget til de betydningsfulde internationale festivaler.

Bag "Druk" står instruktøren Thomas Vinterberg og filmselskabet Zentropa.

Filmen er et drama med skuespillere som Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang, Lars Ranthe og Maria Bonnevie i de bærende roller.

Filmen handler om nogle gymnasielærere og venner, der beslutter sig for at teste en teori om, at mennesket er født med en halv promille for lidt.

Teorien lyder, at alkohol i blodet åbner sindet for omverdenen og får kreativiteten til at stige.

I takt med at genstandene ryger indenbords, skrider eksperimentet fremad for nogen og af sporet for andre.

- Druk er en film, der har krævet usædvanlig styrke, sammenhold og masser af kærlighed.

- Vi vil gerne benytte den her glædelige lejlighed til at sende en varm tak til Thomas, filmens spillere og hold, siger filmens produceres i meddelelsen.

Herhjemme får "Druk" først biografpremiere 24. september.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

Annonce