cookie-og-privatlivspolitik

Indland

Danske myndigheder opgiver foreløbigt antistoftest

Danske myndigheder opgiver modsat Sverige foreløbig at udbyde antistoftest på individniveau.
30. juni 2020 kl. 22:38 Af Ritzau

Annonce

Myndighederne i Danmark er gået helt væk fra ideen om at udbrede test til danskerne for antistoffer mod coronavirus på individniveau.

Dermed vil det ikke for nuværende blive muligt at få en test for antistoffer i de hvide testtelte rundt omkring i landet. Her kan man lige nu blive podet for at se, om man er smittet med coronavirus.

Det skriver Politiken, som beretter om, at det ellers var meldingen tidligere på foråret.

Sundheds- og Ældreministeriet lægger over for Politiken til grund, at man ikke ved, i hvilken grad antistoffer giver immunitet.

- Der er for nuværende ikke planer om at udbrede test for antistof til danskerne på individniveau, da man ikke ved, i hvilken grad antistoffer giver immunitet. Der er serologiske studier i gang verden over med henblik på at undersøge varigheden af immuniteten, skriver ministeriet til Politiken.

Selv om alle og enhver ikke bare har kunnet bestille en antistoftest fra myndighederne, kan man købe dem rundt omkring på udvalgte apoteker. Testene er dog blevet kritiseret for at være usikre og spild af penge.

I de første 2000 privat udbudte test blev der fundet antistoffer hos cirka ni procent af køberne.

Samtidig kan Novo Nordisk tirsdag berette, at 40.000 ansatte i Novo Nordisk samt søsterfirmaer vil få mulighed for at få lavet en antistoftest.

Mens danske myndigheder ikke fæstner stor lid til antistofferne, ser det helt anderledes ud i Sverige. Her kunne myndighederne tirsdag fortælle, at man vil slække på restriktionerne for folk med antistoffer i blodet.

Man stoler så meget på, at antistoffernes medfølgende immunitet, at personer med antistoffer kan omgås personer i risikogruppen som eksempelvis ældre mennesker.

I Sverige satser man på, at antistoffer giver immunitet mod smitte med coronavirus i op til et halvt år.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

Annonce