cookie-og-privatlivspolitik
Det er 12 procent af de danske studerende på videregående uddannelser, som læser mindst et semester i udlandet. Det tal er højere blandt finske og svenske studerende. (Arkivfoto).
Det er 12 procent af de danske studerende på videregående uddannelser, som læser mindst et semester i udlandet. Det tal er højere blandt finske og svenske studerende. (Arkivfoto).
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Indland

Danske studerende bliver hjemme hele deres studietid

12 procent af de danske studerende tager på studieophold i udlandet. Det er færre end i Sverige og Finland.
10. september 2019 kl. 11:00 Af Ritzau

Annonce

Størstedelen af de studerende på en videregående uddannelse foretrækker at læse hjemme på dansk jord.

Det viser en rapport fra Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD). Det skriver Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse.

OECD er den vestlige verdens økonomiske samarbejdsorganisation.

Opgørelsen viser, at 12 procent af danske studerende, som har afsluttet deres uddannelse, har læst i udlandet mindst et semester.

I Finland ligger andelen på 22 procent, og i Sverige ligger den på 14 procent.

- Hvis man har mod på det, synes jeg, man skal tage ud i verden. Det giver en masse nye faglige og sociale perspektiver, som er gode at få med i bagagen, lyder det fra uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) i en pressemeddelelse.

Andelen af danske studerende, som tager en hel uddannelse i udlandet, er mindre end i nabolandene. I Danmark drejer det sig om to procent af de studerende, hvor det i Sverige og Finland er fire procent.

Som studerende kan man få støtte til et studieophold i udlandet gennem for eksempel EU's uddannelsesprogram Erasmus+ eller Nordplus, som er Nordisk Ministerråds mobilitets- og netværksprogram.

Erasmus+ uddeler knap 270 millioner kroner i år til blandt andet projekter mellem institutioner og organisationer i Danmark og de europæiske lande.

Nordplus har et årligt budget på 68 millioner kroner.

- Der er rigtig gode muligheder for at få støtte til at læse i udlandet, hvad enten man vil tage en hel uddannelse eller et enkelt semester.

- Faktisk bliver der løbende afsat flere penge til Erasmus+ programmet, så endnu flere studerende kan komme ud i verden, siger uddannelses- og forskningsminister.

OECD udarbejder hvert år statistik og analyser på uddannelsesområdet for alle OECD-landene.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's svanesang. 19. januar 2020 kl. 13.30

Annonce