cookie-og-privatlivspolitik
Folkekirkens Nødhjælp afholdt landsindsamling søndag, hvor omkring 15.000 frivillige indsamlere stemte dørklokker i hele landet. (Arkivfoto)
Folkekirkens Nødhjælp afholdt landsindsamling søndag, hvor omkring 15.000 frivillige indsamlere stemte dørklokker i hele landet. (Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Indland

Danskere donerer over ti millioner kroner til klimaofre

Søndag gik flere tusinde frivillige rundt i landet og samlede penge ind til ofre for klimaforandringer.
13. marts 2019 kl. 12:53 Af /ritzau/

Annonce

Der blev samlet omkring 10,5 millioner kroner ind til Folkekirkens Nødhjælp, da nødhjælpsorganisationen afholdt landsindsamling søndag.

Det oplyser Folkekirkens Nødhjælp onsdag. Organisationen understreger, at der er tale om en prognose.

Søndag gik cirka 15.000 frivillige på gaderne for at samle ind. I år havde indsamlingen fokus på de mennesker, som er hårdest ramt af klimaforandringer.

Folkekirkens Nødhjælp oplyser, at det tager tid at få opgjort det præcise beløb. Det skyldes blandt andet, at pengene kommer fra mange kanaler. Det gælder for eksempel MobilePay.

Men ikke desto mindre glæder det generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp Birgitte Qvist-Sørensen, at så mange frivillige hjælper med at samle ind.

- Allerførst vil jeg sige den største tak til de mange tusinde, der gik på gaden for Folkekirkens Nødhjælp i søndags. Det er utrolig vigtigt for os, at så mange danskere engagerer sig i arbejdet for verdens fattigste.

- Og så er det også vigtigt for Folkekirkens Nødhjælp, at vi med årets indsamling har fået sat fokus på, hvilke konsekvenser klimaforandringerne har de steder på kloden, som i forvejen kæmper med fattigdom og mange andre udfordringer, siger Birgitte Qvist-Sørensen.

Folkekirkens Nødhjælp blev skabt i 1922 af en lille gruppe danske præster i kølvandet på Første Verdenskrig.

Nødhjælpsorganisationen støtter verdens fattigste og hjælper mennesker i nød.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. bjørnebrønden 24. maj 2019 kl. 08.57

AF: LEIF A. JENSEN

Byrådet lader… 23. maj 2019 kl. 19.03

AF: LINDA SOMMER

Lokallisten Lolland siger… 20. maj 2019 kl. 20.22

AF: JENS RANE HOLCK

Nej til havbrug, ja til… 20. maj 2019 kl. 00.05

Annonce