cookie-og-privatlivspolitik
Røde Kors oplever, at der er højere konkurrence i forhold til landsindsamlinger end tidligere, oplyser generalsekretær Anders Ladekarl. (Arkivfoto).
Røde Kors oplever, at der er højere konkurrence i forhold til landsindsamlinger end tidligere, oplyser generalsekretær Anders Ladekarl. (Arkivfoto).
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Indland

Danskere gav 16 millioner kroner til Røde Kors

Der er konkurrence på indsamlingsfronten, siger generalsekretær Anders Ladekarl efter landsindsamling.
06. oktober 2019 kl. 20:07 Af Ritzau

Annonce

Røde Kors' frivillige indsamlere kom søndag tilbage med omkring 16 millioner kroner i bøsserne til organisationens årlige landsindsamling.

Cirka 25.000 frivillige var involveret i indsamlingen, og resultatet er på niveau med sidste år, oplyser generalsekretær Anders Ladekarl.

- Det er vi supergodt tilfredse med. Vi har ikke haft en katastrofe at læne os op ad, som altid giver noget mere i en indsamling, og dels er konkurrencen steget voldsomt meget, siger han.

De seneste år er resultatet af landsindsamlingerne skrumpet gradvist.

År 2015 var det mest indbringende nogensinde, hvor danskerne samlet gav 25,5 millioner kroner til Røde Kors.

Ifølge organisationen var det formentlig det daværende kraftige fokus på krigen i Syrien og flygtningestrømmen derfra.

Men siden 2015 er beløbet dalet igen. I 2016 blev der samlet 19,4 millioner kroner, mens det i 2017 hed 18,4 millioner og sidste år i 2018 16 millioner.

- Der er flere indsamlinger, end der nogensinde har været før, til humanitære formål. Men der er også efterhånden rigtig mange indsamlinger til andre formål.

- Der er miljøformål, mennesker, der samler plastik i naturen, og alt det trækker på folk, der gerne vil gøre en ekstra indsats, siger han.

Pengene går blandt andet til hjemløse i Danmark og hjælpearbejde til konflikten i Yemen og ofre for oversvømmelser i Mozambique.

- Vi sender to millioner kroner afsted i morgen, og ellers har vi pengene klar, til når der sker en katastrofe ude i verden eller herhjemme, der har brug for en ekstraordinær indsats, siger Ladekarl.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Endelig ændres voldtægtsparagraffen 23. februar 2020 kl. 21.40

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

Annonce