cookie-og-privatlivspolitik
Mundbindskrav i butikker er en af de restriktioner, der nu er fjernet. (Arkivfoto)
Mundbindskrav i butikker er en af de restriktioner, der nu er fjernet. (Arkivfoto)
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Indland

Danskerne føler sig trygge ved udfasning af restriktioner

Vi ser lige nu den laveste bekymring for coronavirus i hele pandemien, siger professor om ny måling.
16. juni 2021 kl. 20:06 Af Ritzau

1. oktober skal alle restriktioner i Danmark være væk, og det er de fleste borgere glade for.

Således svarer flere end syv ud af ti i en måling foretaget af analyseinstituttet Voxmeter, at udfasningen af restriktionerne er en god eller meget god idé.

Omvendt mener ni procent, at det er en dårlig eller meget dårlig idé. Resten udtrykker ikke en holdning til spørgsmålet.

Michael Bang Petersen er professor og leder af Hope-projektet på Aarhus Universitet, hvor danskernes adfærd under coronakrisen undersøges, og tallene stemmer godt overens med hans forskning.

- Vi har en meget lav bekymring for coronavirusset i befolkningen. I bund og grund er det den laveste, vi har målt pandemien igennem, siger han.

Annonce

Sidste sommer var de daglige smittetal endnu lavere end lige nu. Alligevel er danskerne altså tilsyneladende mindre bekymrede, og det skyldes to ting, siger Michael Bang Petersen.

- Man er måske blevet mere bekendt med epidemien og har derfor ikke helt samme grad af bekymring, man havde sidste sommer. Det er en faktor i sig selv.

- Derudover betyder vaccinerne selvfølgelig også noget.

I planen for udfasningen er flere skridt allerede taget. Forsamlingsforbuddet er helt ophævet udendørs, og inden døre ligger grænsen på 100. I juli hæves den til 250.

Mundbindet skal kun bruges for stående passagerer i offentlig transport. Frem til i mandag var det et krav ved blandt andet indkøb og for stående og gående gæster på serveringssteder.

Annonce

Til gengæld består coronapasset. Fra 1. september fjernes det også de fleste steder - men ikke i nattelivet, hvor det fortsat vil være et krav.

Udfasningen skal ses i lyset af de dalende smittetal, og at der er kontrol over indlagte med coronavirus.

Fra tirsdag til onsdag blev der registreret 353 nye smittede med coronavirus. Der er under 100 indlagt med coronavirus - helt præcist 93 personer.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tilbage i trædemøllen 01. august 2021 kl. 23.41

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

Annonce

ANNONCE