cookie-og-privatlivspolitik
Hos Arbejderbevægelsens Erhvervsråd lyder konklusionen i en analyse, at der er en enorm uudnyttet reserve af dansk arbejdskraft blandt deltidsansatte.
Foto: Free/Colourbox

Indland

Deltidsansatte ønskes i fuldtidsjobs
21. september 2018 kl. 09:30 Af Citathistorie

Annonce

En ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, AE, kaster nyt lys over debatten om mangel på arbejdskraft, skriver Avisen.dk.

Hos Arbejderbevægelsens Erhvervsråd lyder konklusionen i en analyse, at der er en enorm uudnyttet reserve af dansk arbejdskraft, fortæller cheføkonom Erik Bjørsted.

Det drejer sig konkret om de ufrivilligt deltidsansatte og ledige, som ikke modtager eksempelvis kontanthjælp eller dagpenge, men som søger job og er klar til at arbejde. Samlet set kan de to grupper tilføje et sted mellem 75.000 – 100.000 flere personer i ’jobkøen’.

Det er personer, der kan afhjælpe problemer med stigende mangel på arbejdskraft i en række brancher.

Vurderingen fra AE bakkes op af Ejner K. Holst, næstformand i LO-fagbevægelsen.
- 100.000 er et stort tal, og det viser, at der er en dansk reserve at tage af. Flere danskere i beskæftigelse er til gavn for samfundet, virksomhederne og de ledige selv. Det er bare at gribe muligheden, når beskæftigelsen går godt, siger Ejner K. Holst til Avisen.dk.

At ledige, som ikke får en offentlig ydelse, skulle stå klar til at dække eksisterende huller på arbejdsmarkedet er ikke oplevelsen hos Steen Nielsen. Han er underdirektør for Løn og Arbejdsmarkedspolitik hos Dansk Industri.

- Jeg kan ikke så godt lide ordet jobkø. Det får en til at tænke på, at der står mennesker i en kø, der bare venter på at komme ind. Det er meget misvisende, fordi de fleste i Danmark er ledige i meget kort tid. Så de er egentlig på vej mellem to job og tæller så med i ledighedsstatistikken i overgangen, siger Steen Nielsen til Avisen.dk.

I Dansk Industri er man dog positivt stemt for at få flere ufrivilligt deltidsansatte op i tid. Men man efterspørger også større mobilitet hos de deltidsansatte, der kan blive nødsaget til at søge fuldtid i andre brancher.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Ulovlighed efterfølges 16. juni 2019 kl. 21.49

AF: MARTIN WOUTERS

at lukke broen 15. juni 2019 kl. 15.15

AF: MARTIN WOUTERS

så bruge kommune igen… 11. juni 2019 kl. 12.05

AF: JOHN WENNERWALD

Nu skal der arbejdes 09. juni 2019 kl. 22.03

Annonce