cookie-og-privatlivspolitik
Tyske CureVac har endnu ikke sendt sin vaccine til godkendelse hos Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA), og ifølge en tysk delstatsminister kommer vaccinen tidligst i brug i august. (Arkivfoto)
Tyske CureVac har endnu ikke sendt sin vaccine til godkendelse hos Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA), og ifølge en tysk delstatsminister kommer vaccinen tidligst i brug i august. (Arkivfoto)
Foto: Frank Hoermann/Sven Simon/Ritzau Scanpix

Indland

Den danske vaccineplan risikerer endnu en forsinkelse

Hvis CureVac-vaccinen først kommer i august, vil dansk vaccinationsplan bliver skubbet med omkring en uge.
09. juni 2021 kl. 09:17 Af Ritzau

Hvis coronavaccinen fra tyske CureVac først kommer til Danmark i august, vil det forsinke den danske vaccinationskalender med omkring en uge, så befolkningen er færdigvaccineret i sidste halvdel af september.

Det vurderer chefanalytiker Mikael Olai Milhøj fra Danske Bank, der følger udrulningen af vacciner tæt.

Vurderingen kommer, efter at en tysk delstatsminister tirsdag udtalte, at vaccinen fra CureVac tidligst kommer i august og ikke juli, som Sundhedsstyrelsen forventer. Det er ikke bekræftet fra CureVac selv.

- Hvis den først kommer i august, vil det betyde, at vi nok bliver en uge senere færdige end den nuværende plan.

- Det bliver ikke en større forsinkelse, fordi vi er kommet længere med vaccinationsplanen og i forvejen har nedjusteret forventningerne til CureVacs vacciner rigtig meget, siger han.

Annonce

Ifølge Sundhedsstyrelsens vaccinekalender ventes den danske befolkning at være færdigvaccineret 12. september.

Den dato kan altså blive skubbet omkring en uge, hvis CureVac først kommer i august, og Pfizer og Moderna leverer som forventet.

I øjeblikket er Sundhedsstyrelsens forventning, at de første CureVac-vacciner kommer i juli, og at der vil være omkring 40.000-70.000 om ugen.

Det vil sige op mod 280.000 CureVac-doser i juli, hvilket ifølge Mikael Olai Milhøj svarer til, hvad Pfizer/BioNTech leverer på en uge.

- Derfor bliver konsekvenserne af en eventuel forsinkelse til at overse i denne omgang, men det er jo ikke første forsinkelse fra CureVac, så samlet set har det, at CureVac ikke er blevet færdige, betydet, at slutdatoen for vaccinationer er blevet rykket flere gange, siger han.

Annonce

CureVac er ved at afrunde sit afsluttende forsøg med vaccinen og har endnu ikke sendt den til godkendelse hos Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA).

Oprindeligt var forventningen i januar, at alle i Danmark kunne være færdigvaccinerede 27. juni, men siden er datoen blevet skubbet mange gange.

Det skyldes, at der ikke er kommet så mange vacciner som ventet, og at Sundhedsstyrelsen besluttede at skrotte både AstraZeneca og Johnson & Johnson-vaccinen fra det generelle vaccinationsprogram.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

Annonce

ANNONCE