cookie-og-privatlivspolitik
Der findes fem julemærkehjem i Danmark i Hobro, Kollund, Skælskør, Ølsted og Roskilde. De pryder årets julemærke sammen med en lang række danske seværdigheder.

2

Billeder

Der findes fem julemærkehjem i Danmark i Hobro, Kollund, Skælskør, Ølsted og Roskilde. De pryder årets julemærke sammen med en lang række danske seværdigheder.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Indland

Den sønderjyske genforening pryder årets julemærke

Kunstner Tomas Björnsson og kronprinsessen løfter sløret for årets julemærke, der har genforeningen som tema.
26. oktober 2020 kl. 11:40 Af Ritzau

Annonce

Sammen med kunstner Tomas Björnsson har kronprinsesse Mary mandag løftet sløret for årets julemærke. Det skete på julemærkehjemmet Liljeborg i Roskilde.

Det er Björnsson, der har tegnet arket med julemærker som et danmarkskort, hvor alle Danmarks fem julemærkehjem optræder sammen med en lang række danske seværdigheder.

Samtidig er mærket en kærlig hilsen til julemærkerne fra 1919 og 1920, hvor folkeafstemningen om genforeningen dannede grundlag for motivet.

Genforeningen er tema for julemærket, da det i år er 100 år siden, at Sønderjylland blev genforenet med resten af Danmark.

Tidligere har Tomas Björnsson sagt i en pressemeddelelse, at han er glad for opgaver som denne, som både skal skabe god stemning og fortælle en historie.

- Det er en udfordring, men også en leg at få alt til at fungere sammen, hvor den overordnede historie også skal kunne splittes op i en masse små selvstændige historier, har han sagt.

Årets julemærke er nummer 117 i rækken af julemærker, der er udkommet hvert år siden 1904. Det var postekspedient Einar Holbøll, der fik idéen til julemærket i 1903.

Siden 1904 er overskuddet fra salg af julemærket gået til at hjælpe udsatte børn i Danmark, som kæmper med blandt andet mobning, ensomhed og overvægt.

Salget af julemærker dækker cirka en tiendedel af omkostningerne til julemærkehjemmene. De modtager tre procent i offentligt tilskud og er derfor meget afhængige af indsamlede midler.

Der findes fem julemærkehjem i Danmark: Hobro, Kollund, Skælskør, Ølsted og Roskilde.

Hvert år får op mod 1000 børn et ophold på et julemærkehjem.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

Annonce