cookie-og-privatlivspolitik
Grækenland er i øjeblikket det eneste land, hvor de danske myndigheder uden store forbehold ikke fraråder rejser. Men i næste uge kan det meget vel ændre sig på grund af stigende smitte i landet. (Arkivfoto)
Grækenland er i øjeblikket det eneste land, hvor de danske myndigheder uden store forbehold ikke fraråder rejser. Men i næste uge kan det meget vel ændre sig på grund af stigende smitte i landet. (Arkivfoto)
Foto: Murad Sezer/Reuters

Indland

Det sidste rejsemål kan lukke - Grækenland forbi smittegrænse

Grækenland krydser de danske myndigheders grænse for, hvor meget smitte der tillades for åben rejsevejledning.
23. oktober 2020 kl. 12:40 Af Ritzau

Annonce

Udenrigsministeriet fraråder unødvendige rejser til stort hele verden med undtagelse af Grækenland, Norge, fem regioner i Sverige samt Slesvig-Holsten i Nordtyskland.

Men listen kan blive endnu kortere i næste uge, hvor Grækenland ser ud til at ryge af, da landet har passeret de danske myndigheders grænse på maksimalt 30 smittede om ugen per 100.000 indbyggere.

Grækenland har i gennemsnit haft 31,9 smittede per 100.000 indbyggere. Det viser tal fra Det Europæiske Center for Sygdomsforebyggelse (ECDC). Til sammenligning er tallet i Danmark cirka på 57.

Grækenland er det eneste rejsemål, hvor man kan rejse til uden de store forbehold i Udenrigsministeriets rejsevejledning - så længe man udviser forsigtighed.

I Norge frarådes rejser ikke, men her er der et krav om, at man går ti dage i karantæne ved ankomst, mens det for Sverige og Tyskland kun er enkelte regioner, hvor man ifølge Udenrigsministeriet godt kan rejse til.

Grækenland har de seneste måneder været et af de mest populære rejsemål for de danske charterselskaber, da rejser er blevet frarådet til destinationer som Tyrkiet og Spanien på grund af for høj smitte.

Udenrigsministeriet opdaterer sin liste over rejsevejledning hver torsdag. Derfor kan billedet potentielt nå at ændre sig for Grækenland, men de seneste dage har smittetallene været stigende.

Rejsevejledningerne fra Udenrigsministeriet er kun anbefalinger. Det er dermed ikke ulovligt, hvis man ikke følger dem.

Hvis man rejser til et land, hvor der frarådes rejser, er opfordringen fra myndighederne at gå 14 dage i isolation, når man kommer hjem.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Traditioner ændres i år 29. november 2020 kl. 22.13

AF: LINDA SOMMER

Brint er fremtidens grønne energi 28. november 2020 kl. 11.04

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

Annonce