cookie-og-privatlivspolitik
Kommunaldirektør har erkendt, at han har brugt kommunens kreditkort privat til blandt andet biletter til ishockey, indbetaling via MobilePay-tjenesten samt indkøb for 2300 kroner.
Kommunaldirektør har erkendt, at han har brugt kommunens kreditkort privat til blandt andet biletter til ishockey, indbetaling via MobilePay-tjenesten samt indkøb for 2300 kroner.
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Indland

Direktør hjemsendt: Brugte kommunens kreditkort til ishockey

Kommunaldirektør har erkendt og tilbagebetalt det private forbrug, som han hævder, skyldes en forglemmelse.
16. juni 2021 kl. 06:58 Af Ritzau

Den øverst ansvarlige embedsmand i Greve er fritaget for tjeneste. Det er udfaldet af et ekstraordinært byrådsmøde mandag aften.

Det sker som en konsekvens af private indkøb foretaget via et kreditkort udstedt af Greve Kommune.

Kommunaldirektør Claus Thykjær har erkendt, at han har brugt kommunens kreditkort privat til blandt andet biletter til ishockey, indbetaling via MobilePay-tjenesten samt indkøb for 2300 kroner.

- Begrundelsen er, at byrådet ikke længere har den fornødne tillid til kommunaldirektøren som overordnet ansvarlig for Greve Kommune, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Indkøbene blev foretaget i Rema1000, Irma og Circle K.

Annonce

Fritagelsen blev udløst, efter at DR Nyheder har stillet kommunen spørgsmål til en række af privatindkøbene.

Hverken borgmester Pernille Beckmann (V) eller den hjemsendte kommunaldirektør ønsker at svare på, om privatindkøbene er den direkte årsag til hjemsendelsen.

Ifølge DR's oplysninger er de private køb på kommunens regning årsag til beslutningen.

Direktøren har også erkendt at have brugt kommunens kreditkort privat i forbindelse med en konference, der blev afholdt i Nashville, USA.

Her betalte kommunen 1385 kroner for konferencebilletter til kommunaldirektørens hustru.

Annonce

Ifølge kommunaldirektørens forklaring til DR er der i alle tilfælde tale om fejl, da han har forvekslet kommunens kreditkort med sit eget, private kort. Banken, der har udstedt kreditkortene, er den samme, har han forklaret.

Sagen er alvorlig, vurderer Jakob Dedenroth Bernhoft, der er jurist og partner i firmaet Fraud React, der arbejder med økonomisk kriminalitet.

- Det er helt klart en skærpende omstændighed, at det er sket gang på gang på gang, altså det ser ud som om, at der er et eller andet system i det, siger Jakob Dedenroth Bernhoft til DR.

Kommunaldirektøren har tilbagebetalt sit private forbrug.

Han er fritaget for tjeneste, indtil byrådet træffer endelig beslutning.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tilbage i trædemøllen 01. august 2021 kl. 23.41

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

Annonce

ANNONCE