cookie-og-privatlivspolitik
Fregatten "Esbern Snare" tog den 24. oktober på mission i Guineabugten for at beskytte de danske skibe, som sejler i bugten, mod pirater. (Arkivfoto).
Fregatten "Esbern Snare" tog den 24. oktober på mission i Guineabugten for at beskytte de danske skibe, som sejler i bugten, mod pirater. (Arkivfoto).
Foto: Str/Ritzau Scanpix

Indland

Efter ildkamp er pirater fortsat om bord på dansk fregat

Den danske fregat "Esbern Snare" fortsætter patruljering efter ildkamp. Fire pirater er fortsat om bord.
30. november 2021 kl. 19:06 Af Ritzau

Den danske fregat "Esbern Snare" fortsætter sin patruljering i Guineabugten ud for det vestlige Afrika efter ildkamp med pirater den 24. november.

De fire frihedsberøvede pirater opholder sig fortsat på skibet.

Det oplyser Forsvaret i en pressemeddelelse.

Den 24. november angreb otte pirater styrker fra den danske fregat "Esbern Snare", der for få uger siden ankom til området.

Fire pirater døde, og fire overlevede.

Annonce

Ingen danskere kom til skade.

De fire pirater, hvoraf den ene var hårdt såret, blev torsdag den 25. november varetægtsfængslet in absentia - altså uden at være til stede - i 13 dage ved et grundlovsforhør i Københavns Byret.

Ved grundlovsforhøret blev det oplyst, at tre af mændene er 33 år, 21 år og 38 år, mens der endnu ikke var sat alder på den fjerde mand.

Under grundlovsforhøret blev en redegørelse fra hændelsesforløbet læst op. Her viste det sig, at de formodede pirater havde kurs mod flere handelsskibe, herunder et hollandsk skib.

En dansk militærhelikopter lokaliserede piraterne, og derefter sejlede en båd med fem soldater fra Frømandskorpset i retning mod piraterne.

Annonce

I forbindelse med at de danske soldater forsøgte at komme på skudhold for at skyde mod motoren, skød piraterne mod Frømandskorpsets båd. De danske soldater besvarede derefter beskydningen.

Den sårede pirat bliver fortsat behandlet på skibets hospital, mens de øvrige tre pirater opholder sig på Esbern Snares "tilbageholdelsesfaciliteter," som Forsvaret skriver i pressemeddelelsen.

De fire afdøde pirater er efter en "respektfuld ceremoni af skibets præst" blevet anbragt under dækket. Det er gjort af både sundhedsfaglige hensyn og for at sikre muligheden for eventuel overdragelse af de afdøde, skriver Forsvaret i pressemeddelelsen.

Piraternes nationalitet er endnu ikke blevet slået fast.

Efter ildkampen er det muligt for de danske soldater at modtage støtte fra krisepsykologer, der kom om bord på fregatten søndag og vil sejle med i en periode, oplyser Forsvaret i pressemeddelelsen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

Annonce

ANNONCE