cookie-og-privatlivspolitik
Mere end hver tredje læge fra Norge og Danmark, der uddannes i Danmark, har forladt landet igen tre år efter endt uddannelse. (Arkivfoto)
Mere end hver tredje læge fra Norge og Danmark, der uddannes i Danmark, har forladt landet igen tre år efter endt uddannelse. (Arkivfoto)
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Indland

En af tre læger fra nabolande forlader Danmark efter uddannelse

Svenske og norske læger uddannet i Danmark forlader oftere landet end andre udenlandske læger.
22. august 2019 kl. 09:18 Af /ritzau/

Annonce

Når norske og svenske læger tager deres uddannelse i Danmark, er det langt fra en garanti for, at de også senere bliver læger på danske hospitaler eller praktiserende læger her i landet.

Det viser en analyse fra Danmarks Statistik.

Her er det opgjort, hvor mange af de svenske og norske læger, der tager deres uddannelser i Danmark, der tre år efter endt uddannelse er blevet i Danmark.

Tallene viser, at 35 procent af lægerne fra Sverige og 42 procent af lægerne fra Norge har forladt Danmark tre år efter at have taget sin uddannelse her.

Der er udelukkende tale om svenske og norske personer, der er kommet til Danmark, efter at de er fyldt 20 år.

Dermed udvandrer svenske og norske læger uddannet i Danmark oftere end læger fra andre lande, der har taget deres uddannelse i Danmark. Her er det sammenlignelige tal 26 procent.

For de indvandrere, der er kommet til Danmark, før de er fyldt 20 år, og som har taget en lægeuddannelse i landet, arbejder 85 procent af dem enten som hospitalslæge eller praktiserende læge tre år efter endt uddannelse.

Det er nogenlunde samme andel som personer af dansk oprindelse.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

Annonce