cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Colourbox, arkivfoto

Indland

En usædvanlig tør april fortsætter denne weekend

Støvskyer og en forhøjet brandfare er resultatet af en usædvanlig tør april indtil videre, oplyser DMI.
23. april 2021 kl. 06:45 Af Ritzau

En usædvanlig tør april lader til at fortsætte denne weekend. Og dertil kommer også en masse sol.

Det fortæller Klaus Larsen, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, tidligt fredag morgen.

Men selv om vejret holder nogenlunde tørt særligt lørdag og søndag, bliver det forholdsvis koldt med omkring ti grader i dagtimerne og ned til fire graders frost om natten.

- I store træk kan man sige, at det bliver tre meget ens dage fredag, lørdag og søndag. Vi ligger i en låst situation med en nordvestlig, kold polarluft, der strømmer ned over os.

- Den gør, at vi får en del sol, siger Klaus Larsen.

Annonce

I samme ombæring betyder det også, at weekendens vejr bliver tørt. Det har i det hele taget været en usædvanlig tør april indtil videre, fortæller den vagthavende meteorolog.

- April er generelt en af de tørreste måneder på året. Men denne april har været usædvanlig tør, og der er faldet omkring en tredjedel nedbør af, hvad der plejer at falde. Og det er bestemt ikke meget, siger Klaus Larsen.

Det tørre vejr gør også, at der er en forhøjet brandrisiko særligt i den nordøstlige del af Sjælland, fortæller meteorologen.

- Man kan også se, at der blæser støvskyer nogle steder, tilføjer Klaus Larsen.

Fredag kan der ifølge meteorologen falde en smule regn især i den sydvestlige del af landet, men det er ikke nok til at ændre ved den forhøjede brandrisiko.

Annonce

Tidligere i denne uge nåede temperaturerne op på 18-19 grader, men det ligner ikke, at de vender tilbage lige foreløbigt.

- Vi skal væbne os med tålmodighed to-tre uger endnu, før temperaturerne kommer op i nærheden af de 20 grader igen. Vi skal hen mod slutningen af maj, vurderer Klaus Larsen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

Annonce

ANNONCE