cookie-og-privatlivspolitik
Der er 46 steder i Danmark, hvor man kan blive testet uden symptomer. 15 af de steder er der mere end fire dages ventetid. Det viser en gennemgang af tiderne på coronaprover.dk onsdag. (Arkivfoto)
Der er 46 steder i Danmark, hvor man kan blive testet uden symptomer. 15 af de steder er der mere end fire dages ventetid. Det viser en gennemgang af tiderne på coronaprover.dk onsdag. (Arkivfoto)
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Indland

Erhvervslivet advarer imod lange ventetider på test

Ifølge Dansk Erhverv er lang ventetid på coronatest og svar en kæmpe omkostning for samfundet.
23. september 2020 kl. 18:18 Af Ritzau

Annonce

Lange ventetider på coronatest og testsvar skader dansk erhvervsliv og i sidste ende samfundsøkonomien.

Det mener Brian Mikkelsen, administrerende direktør hos Dansk Erhverv.

- Det er et meget stort problem både for danske virksomheder og den enkelte ansatte. Det går ud over muligheden for at passe sit arbejde, siger han.

Ifølge Brian Mikkelsen bør man skrue op for test- og analysekapaciteten i samfundet, selv om det koster. Det vil komme hele samfundet og den enkelte til gode.

15 ud af 46 steder hvor man kan blive testet uden symptomer, er der mere end fire dages ventetid. Det viser en gennemgang af tiderne på coronaprover.dk onsdag.

Ifølge Brian Mikkelsen er det problematisk, når ansatte skal sidde i hjemmekarantæne i fire dage, da ikke alle har mulighed for at arbejde hjemmefra.

- Ventetid for virksomhederne er en kæmpe omkostning for samfundet, siger han påpeger, at det også skaber usikkerhed i de ansattes private liv.

Helsingør og Aabenraa er eksempler på teststeder, hvor borgerne må vente. Her er der henholdsvis seks og syv dages ventetid.

Brian Mikkelsen peger aktuelt på en situation i Horsens, hvor flere hundrede var mødt op for at blive testet for covid-19. Det var der ikke kapacitet til, så mange måtte vende hjem uden at blive testet.

- Der burde ikke være ventetid overhovedet, selv om presset på testsystemet er højt, siger han.

I den seneste forhandling om genåbning af Danmark satte regeringen og Folketinget et mål om, at 80 procent af befolkningen skal have adgang til en test inden for et døgn.

Det er imidlertid kun på 6 ud af 46 teststeder, at det er muligt at få en test inden for det næste døgn.

Hvis man har symptomer på coronavirus, skal man kontakte egen læge, som henviser til en test.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

Annonce