cookie-og-privatlivspolitik
Danmarks 14 deltagere skal fredag i aktion for første gang ved World Skills i Kazan. Deltagerne konkurrerer frem til mandag 26. august. Tirsdag 27. august annonceres medaljevinderne.
Danmarks 14 deltagere skal fredag i aktion for første gang ved World Skills i Kazan. Deltagerne konkurrerer frem til mandag 26. august. Tirsdag 27. august annonceres medaljevinderne.
Foto: World Skills/Free

Indland

FAKTA: Unge dyster i håndværk til VM i Rusland

Danmarks håndværkslandshold dyster til VM i Rusland, hvor der er mere på spil end blot medaljer.
23. august 2019 kl. 05:00 Af /ritzau/

Annonce

Danmark har i år 14 deltagere med til World Skills, der også er kendt som verdensmesterskaberne for elever på erhvervsuddannelser og unge håndværkere.

Skiftende regeringer i Danmark har i en lang periode støttet organisationen Skills Denmark, der står bag det danske landshold.

I en årrække har Danmark nemlig efterspurgt flere unge på erhvervsuddannelserne, og de seneste tre år er antallet af ansøgninger da også steget.

Herunder følger fakta om World Skills:

* Verdensmesterskabet finder sted hvert andet år og afholdes i 2019 i den russiske by Kazan. Deltagerne dyster fra 23.-26. august, og 27. august hyldes vinderne ved en medaljeceremoni.

* Abu Dhabi var vært i 2017.

* 1300 konkurrerer og er repræsenteret fra over 60 lande. Mesterskabet omfatter 56 forskellige håndværksfag.

* De fleste deltagere ved VM har kvalificeret sig gennem de nationale Skills-mesterskaber.

* Næstved var vært for danmarksmesterskabet i Skills i 2019. Det blev besøgt af cirka 50.000 tilskuere.

* Danmarks landshold hører under organisationen Skills Denmark, der i sine vedtægter har indskrevet, at man arbejder for at fremme interessen for erhvervsuddannelser:

- Skills Denmark har til formål at arbejde for at fremme de danske erhvervsuddannelsers samfundsmæssige anseelse og status ved at tilskynde unge mennesker, deres undervisere og arbejdsgivere til at opnå den højeste erhvervskompetence inden for deres faglige område.

- Skills Denmark skal promovere og synliggøre erhvervsuddannelserne i Danmark som attraktive uddannelser for unge, skriver organisationen.

* Skills Denmark får 40 procent af sin støtte fra Børne- og Undervisningsministeriet.

Kilder: Skills Denmark og World Skills.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

brædder er en lykkelig… 01. juni 2020 kl. 10.57

AF: JOHN WENNERWALD

Tilsyn med specialinstitutioner 31. maj 2020 kl. 22.40

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

Annonce