cookie-og-privatlivspolitik
I lang tid har sygeplejersker råbt op om for lav løn og dårlige arbejdsvilkår, men står det til Fagbevægelsens Hovedorganisation bør ekstra penge til sundhedsvæsenet ikke gå til et generelt lønløft til sygeplejerskerne. (Arkivfoto).
I lang tid har sygeplejersker råbt op om for lav løn og dårlige arbejdsvilkår, men står det til Fagbevægelsens Hovedorganisation bør ekstra penge til sundhedsvæsenet ikke gå til et generelt lønløft til sygeplejerskerne. (Arkivfoto).
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Indland

Fagbevægelsen blokerer for særskilt lønløft til sygeplejersker

Fagbevægelse ønsker penge til overarbejdstillæg til alle sygehusansatte i stedet for sygeplejerskers lønløft.
30. november 2021 kl. 23:46 Af Ritzau

Regeringen vil hjælpe hospitaler, som er presset af coronavirus og utilfredshed blandt sygeplejersker.

Men pengene bør ikke gå til et generelt lønløft til sygeplejerskerne.

Det mener Lizette Risgaard, der er formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation. Det skriver Jyllands-Posten.

Hun foreslår i stedet, at det skal være til overarbejdstillæg, som kan udbetales til alle sygehusansatte, der arbejder ekstra, og altså ikke kun sygeplejersker og sosu-assistenter.

- Det er rigtig problematisk, hvad flere partier på Christiansborg har gang i - også partier, som kalder sig lønmodtagerpartier.

Annonce

- Det vil være enormt kortsigtet og populistisk og kun føre til en voldsom splittelse blandt lønmodtagerne, hvis man tilgodeser én gruppe. Det er fuldstændigt vanvid, siger Lizette Risgaard til avisen.

Fagforeningslederen henviser til, at regeringen tirsdag har sagt, at en særlig corona-vinterpakke er blevet en del af forhandlingerne om finansloven for næste år.

Og at Enhedslisten har indkaldt statsminister Mette Frederiksen (S) til en hasteforespørgsel i Folketinget om, hvordan regeringen planlægger at løse de kapacitetsproblemer, der er i sundhedsvæsenet.

Flere partier har talt for at kaste flere penge i lønposerne, og ofte er det sygeplejerskerne, der er blevet fremhævet.

De har længe protesteret over deres løn- og arbejdsvilkår, og i sommer nedlagde de arbejdet, men et politisk flertal greb i august ind og afblæste strejken.

Annonce

Regeringen vil ikke sige, hvor stor hjælpepakken til sundhedsvæsenet ser ud til at blive i kroner og øre.

- Men jeg kan bare sige, at vi anerkender, at der er et pres på det samlede sundhedsvæsen i øjeblikket. Derfor ser vi også et behov for at lave initiativer, sagde finansordfører Christian Rabjerg Madsen (S) tirsdag eftermiddag.

Ifølge Fagbevægelsens Hovedorganisation er det vigtigt, at pengene til et særligt tillæg for overarbejde ikke skal høre under reguleringsordningen.

Den skal sikre, at lønnen i det offentlige ikke løber fra udviklingen i det private. Hvis de offentlige lønninger stiger et år, fordi én faggruppe får mere, betyder det færre penge samlet set det næste år.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

Annonce

ANNONCE