cookie-og-privatlivspolitik
Kravet om bordreservation hos landets restauranter - for eksempel McDonald's - gælder i første omgang frem til 6. maj.
Kravet om bordreservation hos landets restauranter - for eksempel McDonald's - gælder i første omgang frem til 6. maj.
Foto: Karl-Josef Hildenbrand/Ritzau Scanpix

Indland

Fastfoodkæder venter med at åbne for gæster indendørs

På grund af krav om bordreservation vil flere fastfoodkæder ikke åbne for gæster indendørs på onsdag.
18. april 2021 kl. 11:46 Af Ritzau

McDonald's kommer ikke til at åbne for spisende gæster indendørs på onsdag, når restauranterne får lov at genåbne i Danmark.

Årsagen er, at der ifølge retningslinjer fra Erhvervsministeriet er et krav om, at kunderne skal bestille bord 30 minutter før ankomsten.

- Vi kommer ikke til at kunne håndtere bordreservation på kort sigt og kan derfor desværre heller ikke åbne for indendørs siddepladser i vores restauranter, skriver McDonald's kommunikationschef i Danmark, Pia Tobberup, i en sms.

Samme melding lyder fra Sunset Boulevard. Fastfoodkæden kan heller ikke praktisk håndtere forhåndsreservationer af borde.

Direktør Jens Broch mener, at reservationskravet, der i første omgang gælder frem til 6. maj, rammer helt skævt.

Annonce

- Det er bestemt muligt at finde en god løsning, som gør det muligt for restauranter som vores at åbne på forsvarlig vis.

- Jeg håber derfor, at regeringen vil lytte til vores kritik og genoverveje, om de 30 minutter forhåndsbestilling virkelig er det, der gør forskellen, siger han i en pressemeddelelse.

Heller ikke den internationale burgerkæde Burger King kommer til at genåbne for siddende gæster.

- Vi kommer desværre ikke til at åbne for indendørs siddepladser, da vi ikke har ressourcerne eller systemerne til at leve op til kravet om pladsreservation, siger markedsføringsdirektør ved Burger King Gustaf Wetterwik til avisen B.T.

Erhvervsministeriet oplyser, at kravet om bordreservation er besluttet af et bredt flertal i Folketinget i forbindelse med den genåbningsaftale, der faldt på plads natten til fredag.

Annonce

- Sundhedsmyndighederne anbefaler fortsat, at samfundsaktiviteten holdes nede på et niveau, der ikke får coronasmitten til at øges i for høj grad.

- Af den grund er der indført midlertidigt krav om forudgående bordreservation for indendørsservering for at lave en mere kontrolleret og styret genåbning.

- Derfor fremgår det også af retningslinjerne, at bordreservationen skal være lavet mindst 30 minutter inden ankomst, oplyser ministeriet i en skriftlig kommentar.


KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce

ANNONCE