cookie-og-privatlivspolitik
De danske boligportaler skal blive bedre til at informere brugerne om, at de kan blive opkrævet penge ved tilmeldinger, skriver Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse. (Arkivfoto).
De danske boligportaler skal blive bedre til at informere brugerne om, at de kan blive opkrævet penge ved tilmeldinger, skriver Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse. (Arkivfoto).
Foto: Simon Læssøe/Ritzau Scanpix

Indland

Forbrugerombudsmand vil holde øje med boligportaler

Forbrugerombudsmanden vil holde øje med danske boligportaler og advarer om bøder ved overtrædelser.
10. juli 2019 kl. 20:52

Annonce

Sommer er højsæson for kommende studerende, der søger bolig. Men jagten på et sted at bo kan være svær at navigere i, når det gælder diverse boligportaler.

Derfor retter Forbrugerombudsmanden blikket mod de danske boligportaler og kræver, at de skal blive bedre til at orientere deres brugere om priser og binding for abonnement.

Det skriver Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

- Vi har valgt at sætte fokus på boligportalers abonnementsvilkår netop nu, da der er ekstra pres på lejeboligmarkedet om kort tid.

- Mange studerende er på vej ud at finde et sted at bo, og boligportalerne er et af de steder, mange søger bolig, siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen i pressemeddelelsen.

Forbrugerombudsmanden oplever blandt andet, at forbrugerne klager over, at det ikke fremgår tydeligt nok, hvis abonnementet fortsætter efter gratis prøveperiode.

Der er også eksempler på, at forbrugere bliver tilbudt en gratis prøveperiode uden oplysninger om abonnementets efterfølgende ugentlige eller månedlige pris.

Hos Danske Studerendes Fællesråd (DSF) genkender man, at der mangler transparens af pris og binding hos boligportaler, og studerende risikerer dermed at forpligte sig et abonnement i en lang periode.

- Det er problematisk, fordi studerende, der lige er blevet optaget på studiet, har kort tid til at sikre sig en bolig og har brug for at kunne regne med hjemmesider og portaler.

- Og så viser det, at vi har et boligmarked, der er skævvredet, og man er som studerende tvunget til at gribe efter det, der bliver lagt ud til en, siger næstformand hos DSF Søren Fauerskov Hansen.

Forbrugerombudsmanden vil nu holde øje med portalerne og advarer om bøder ved overtrædelser.

- Boligportaler har, ligesom alle andre virksomheder, pligt til at oplyse forbrugerne klart og forståeligt om et abonnements pris og bindingsvilkår, siger Christina Toftegaard Nielsen.

Ifølge forbrugeraftaleloven skal forbrugeren ved indgåelsen af en abonnementsaftale vide, hvad abonnementet indebærer, hvad prisen er, hvor længe abonnementet gælder, bindingsperioden og betingelserne for at opsige aftalen.

Hvis disse oplysninger ikke er givet klart og forståeligt inden indgåelsen af abonnementsaftalen, er forbrugeren ikke bundet af aftalen, skriver forbrugerombudsmanden i meddelelsen.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Moderne befolkningsopdragelse 21. oktober 2019 kl. 12.46

AF: BJARKE ROSENKILDE

Når Gud er død. 21. oktober 2019 kl. 02.13

AF: JOHN WENNERWALD

Velfærd i kommunerne 20. oktober 2019 kl. 21.26

AF: BJARKE ROSENKILDE

Borgerens stat 19. oktober 2019 kl. 13.42

Annonce