cookie-og-privatlivspolitik
Restauranter og caféer kan igen byde gæster velkommen indenfor fra den 21. april. Det gælder båden indendørs og udendørs. (Arkivfoto)
Restauranter og caféer kan igen byde gæster velkommen indenfor fra den 21. april. Det gælder båden indendørs og udendørs. (Arkivfoto)
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Indland

Gæster på barer skal bestille bord en halv time før ankomst

Man skal fremvise negativt coronapas og bestille bord 30 minutter før, man kommer ind på restaurant eller bar.
18. april 2021 kl. 08:17 Af Ritzau

Hvis man vil sidde indendørs på restauranter, caféer, barer eller bodegaer, når de genåbner fra på onsdag, skal man lave en reservation mindst 30 minutter inden.

Det viser Erhvervsministeriets retningslinjer, der er offentliggjort forud for genåbningen.

Der er ikke nogen krav til, hvordan man har reserveret bord, så der er både mulighed for at bestille bord over telefonen, på nettet eller ved at komme forbi 30 minutter før ankomst.

Kravet om reservation gælder som udgangspunkt frem til 6. maj, og det gælder kun ved indendørs servering.

Erhvervsministeriet oplyser, at kravet om bordreservation er besluttet af et bredt flertal i Folketinget i forbindelse med den genåbningsaftale, der faldt på plads natten til fredag.

Annonce

- Sundhedsmyndighederne anbefaler fortsat, at samfundsaktiviteten holdes nede på et niveau, der ikke får coronasmitten til at øges i for høj grad.

- Af den grund er der indført midlertidigt krav om forudgående bordreservation for indendørsservering for at lave en mere kontrolleret og styret genåbning.

- Derfor fremgår det også af retningslinjerne, at bordreservationen skal være lavet mindst 30 minutter inden ankomst, oplyser ministeriet i en skriftlig kommentar.

Der er også et krav om coronapas, hvis man vil sidde indendørs, som skal dokumentere, at man enten er vaccineret, har et negativt testsvar eller har været smittet inden for de sidste seks måneder.

Kravet om passet gælder ikke for udendørs servering, og hvis man sidder uden for og drikker en øl på café eller en bar, er det samtidig tilladt at gå ind og bruge toilettet uden at skulle fremvise et coronapas.

Annonce

Der er krav om mundbind, når man står op indendørs - for eksempel når man går hen til sit bord, bestiller eller er på vej til toilettet. Der er ingen krav om mundbind udendørs.

Restauranter, barer og caféer skal have sidste udskænkning eller servering klokken 22.

Herefter har kunderne en time til at indtage mad og drikke, inden de skal lukke klokken 23.

Der er også krav til, hvor mange gæster restauranter, caféer og barer må have.

Der skal således være mindst to kvadratmeter per kunde, hvis kunderne sidder ned, mens det er fire kvadratmeter, hvis kunderne står op.

Annonce

Der skal udenfor skiltes med, hvor mange der maksimalt må være i lokalet. Der er ikke nogen krav om arealer ved servering udendørs.

Det er de samme retningslinjer, som var gældende, indtil restauranter, barer og caféer blev lukket i starten af december.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Er Det Konservative… 13. maj 2021 kl. 16.24

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

Annonce

ANNONCE