cookie-og-privatlivspolitik

Indland

Grønt lys for rejser til Storbritannien

Danskere frarådes ikke længere at droppe alle ikke-nødvendige rejser til Storbritannien.
10. juli 2020 kl. 10:18 Af Ritzau

Annonce

Feriehungrende danskere har fået endnu en mulig destination for udrejse, efter at Udenrigsministeriet har lempet på advarslen for rejser til Storbritannien.

Fredag har Udenrigsministeriet sænket Storbritannien fra orange til gult niveau.

Det betyder, at de danske myndigheder tidligere frarådede alle ikke-nødvendige rejser til Storbritannien. Det gør myndighederne ikke længere.

I stedet opfordres alle danskere, der tager til Storbritannien, til at være ekstra forsigtige. Det er, uanset hvor i landet man befinder sig.

Lempelsen sker synkront med en opdatering af Storbritanniens liste af lande, som er undtaget af den britiske regerings opfordring om at droppe alle ikke-nødvendige rejser.

Listen er også opdateret fredag, og Danmark er på den sammen med stort set alle europæiske lande samt enkelte dele af Nordamerika og Asien. USA, Sverige, Brasilien, Mexico, Indien og Kina er stadig ikke på listen.

Udenrigsministeriet gør opmærksom på, at selv om der er åbnet for trafikken til Storbritannien, vil der stadig være tiltag, som rejsende normalt ikke oplever.

Blandt andet gælder undtagelserne fra Storbritanniens karantæneregler kun, hvis man rejser fra et undtaget land. Man vil dermed ikke opleve samme regler, hvis man som dansker rejser fra Sverige til de britiske øer, som hvis man rejser fra Danmark.

- Derudover skal du være opmærksom på, at du fortsat skal registrere dig hos myndighederne i Storbritannien inden indrejsen, tilføjer Udenrigsministeriet.

Der fremgår ikke umiddelbart af Udenrigsministeriets hjemmeside, hvor det skal ske.

Men ministeriets pressetjeneste henviser til et sted på den britiske regerings hjemmeside, hvor man kan søge på særlige coronatiltag. Her er der en sektion for "international travel and immigration"(Internationale rejser og immigration, red.).

I et underafsnit kan man finde regler for lande udtaget fra briternes rejserestriktioner.

Alternativt kan man skrive www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk i adressefeltet i sin internetbrowser.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

Annonce