cookie-og-privatlivspolitik
Flere steder har skoler ud fra et forsigtighedsprincip sendt alle elever i en klasse hjem i tilfælde af coronasmitte. Men hvis der kun er tale om et enkelt tilfælde, behøves det ikke, lyder det fra styrelse. (Arkivfoto)
Flere steder har skoler ud fra et forsigtighedsprincip sendt alle elever i en klasse hjem i tilfælde af coronasmitte. Men hvis der kun er tale om et enkelt tilfælde, behøves det ikke, lyder det fra styrelse. (Arkivfoto)
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Indland

Gymnasieklasser skal ikke hjemsendes ved enkelte coronatilfælde

Nye retningslinjer for hjemsendelser gælder for gymnasier, men ikke folkeskoler, præciserer Sundhedsstyrelsen.
17. september 2020 kl. 10:05 Af Ritzau

Annonce

Hele klasser på ungdoms- og videregående uddannelser skal som udgangspunkt ikke hjemsendes ved enkelte coronatilfælde. I stedet skal nære kontakter opspores.

Det oplyser Sundhedsstyrelsen i nye retningslinjer.

Konkret betyder det, at hvis der eksempelvis konstateres én smittet elev på en uddannelse, skal hele klassen ikke nødvendigvis hjemsendes.

Efter opsporingen af nære kontakter skal disse sendes hjem. Test for coronavirus skal foretages tidligst fire dage efter eksponering for smitte.

Bolette Søborg er overlæge i Sundhedsstyrelsen og lægger særlig vægt på smitteopsporing som det afgørende.

Hun afviser, at man udsætter eleverne for en ekstra risiko ved at lade dem blive i skole ved enkelte tilfælde.

- Der er pågået et rigtig stort arbejde for uddannelsesinstitutionerne ved at sikre, at de lever op til alle de krav, der er nu. Det her er så et ekstra lag, der lægges ned over dem, siger Bolette Søborg.

Ændringerne i retningslinjerne kan også være relevante på eksempelvis højskoler, lyder det i pressemeddelelsen fra Sundhedsstyrelsen.

Modsat skal elever på folkeskoler og daginstitutioner som udgangspunkt sendes hjem, hvis der konstateres et corona-tilfælde. Bolette Søborg forklarer, at forskellen er aldersgruppen.

- På ungdoms- og voksenuddannelser har vi at gøre med voksne mennesker, som man i det store hele må forudsætte kan forstå de generelle regler under coronapandemien om at holde afstand til hinanden.

- Børn er børn. Der ligger nogle implicitte ting forbundet med det, eksempelvis at man ikke kan forvente, at børn på samme måde kan holde afstand, siger Bolette Søborg.

Der er også tilføjet en række oplysninger om, hvem der er nære kontakter. En nær kontakt kan blandt andet være en person, der har sovet på samme værelse med en smittet på eksempelvis en lejrtur.

De opdaterede retningslinjer kommer, efter at Danmark i et stykke tid har kunne notere stigende smittetal i en række kommuner.

Også en række elever på gymnasier og uddannelsesinstitutioner er blevet konstateret smittet med coronavirus. Det er sket på flere skoler i mange dele af landet.

Flere steder har man i det tilfælde valgt at sende en hel klasse hjem.

I retningslinjerne lyder det desuden, at smittede på ungdoms- og videregående uddannelser selv tager kontakt til nære kontakter. Uddannelserne kan hjælpe i det omfang, det skønnes nødvendigt.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

Annonce