cookie-og-privatlivspolitik
Holstebro Kommunes økonomiudvalg med kommunens borgmester i spidsen opfordrer til, at foreninger, hvor risikoen for coronasmitte er særligt høj, lukker ned. (Arkivfoto)
Holstebro Kommunes økonomiudvalg med kommunens borgmester i spidsen opfordrer til, at foreninger, hvor risikoen for coronasmitte er særligt høj, lukker ned. (Arkivfoto)
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Indland

Holstebro vil lukke foreningsliv før automatisk nedlukning

Selv om smittetrykket ikke er højt nok til, at Holstebro automatisk lukkes ned, vil byråd lukke foreningerne.
12. maj 2021 kl. 17:15 Af Ritzau

Økonomiudvalget i Holstebro Kommunes byråd opfordrer til, at foreninger, hvor der er særlig risiko for coronasmitte, lukker ned. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Det sker, på trods af at smittetrykket i kommunen ikke er tæt på at overstige grænsen for, hvornår en kommune automatisk bliver lukket ned.

Økonomiudvalget ønsker, at kommunen ikke skal nå grænsen.

- Derfor har vi i Økonomiudvalget drøftet, hvad vi kan gøre for at undgå, at skoler, uddannelsessteder, butikker, restauranter, caféer, frisører med mere skal lukke automatisk ned, siger borgmester og formand for udvalget Hans Christian Østerby (S) i pressemeddelelsen.

Hvis en kommune har flere end 250 coronasmittede per 100.000 indbyggere, efter at man har justeret for antallet af testede, skal kommunen automatisk lukke ned. Tallet kaldes også det testkorrigerede incidenstal.

Annonce

Det ligger onsdag på 183,9 i Holstebro Kommune.

Skulle det imidlertid overstige sundhedsmyndighedernes grænse, betyder det, at blandt andet restauranter, frisører, detailhandel og forlystelsesparker som udgangspunkt skal lukke.

Disse må først åbne igen, når kommunen har ligget under incidensgrænsen i syv dage.

Byrådets opfordring til at lukke ned er rettet mod foreningslivet, fordi det særligt er blandt børn og unge, at smitten stiger i Holstebro Kommune.

- Vi tager det ekstra skridt, fordi vi vil undgå den automatiske nedlukning, som kan ramme os, siger borgmester Hans Christian Østerby.

Annonce

Opfordringen fra byrådet er en anbefaling og altså ikke en ordre. Det er derfor op til den enkelte forening, om den vil lukke for sine aktiviteter.

Holstebro har landets næsthøjeste testkorrigerede incidenstal.

Over Holstebro ligger Hørsholm Kommune, hvor det tilsvarende tal er 249,1 smittede per 100.000 indbyggere. Hørsholm måtte derfor fra søndag lukke ned, indtil kommunen i syv dage i træk har ligget under sundhedsmyndighedernes incidensgrænse på 250.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

Annonce

ANNONCE