Annonce
Indland

Islamkritiker samler kun få til demo ved Christiansborg

Rasmus Paludan fra partiet Stram Kurs var beskyttet af en kanal og politiafspærringer mange meter på hver side, da han fredag protesterede mod Hizb ut-Tahrir ved blandt andet at slå til en koran med et rundboldbat. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Danske politikere har medansvar for drab på muslimer i New Zealand, lød det fra Hizb ut-Tahrir ved fredagsbøn.

Det er to modsætninger, der mødes fredag eftermiddag foran Christiansborg i København. På slotspladsen holder den yderliggående islamiske organisation Hizb ut-Tahrir fredagsbøn.

Den indædte islam-modstander Rasmus Paludan og hans parti Stram Kurs har bebudet, at han vil afbrænde en koran med bacon samtidig.

Det sker et par hundrede meter væk på den anden side af kanalen tæt ved Christiansborg.

- Vi demonstrerer mod Hizb ut-Tahrir, fordi Hizb ut-Tahrir er en erklæret udemokratisk organisation, der arbejder for et islamisk overherredømme og imod demokratiet.

- Det er jo det, de selv siger, og vi finder det meget upassende, at en sådan bevægelse demonstrerer foran demokratiets højborg, som Christiansborg er, siger Rasmus Paludan.

Han har samlet en håndfuld tilhængere, og han er ankommet med et bat. Det bruger han til at slå til koranen, ligesom i rundbold. Senere brænder han en koran på en engangsgrill.

På slotspladsen på den anden side af kanalen er omkring 150 mænd og cirka 20 kvinder samlet til fredagsbøn. De har bedetæpper med, som de har bredt ud på afdækningspap.

Rundt om dem står forskellige grupperinger med danske flag og slagord som "Forbyd Hizb ut-Tahrir" og "Hjælp muslimerne, knep din kusine".

Fredagsbønnen finder ifølge Hizb ut-Tahrir sted til minde om ofrene for de to angreb på moskéer i Christchurch, New Zealand, hvor 50 personer blev dræbt fredag for en uge siden.

Organisationen ser en særlig pointe i at bede foran netop Christiansborg. De danske politikere er nemlig efter Hizb ut-Tahrirs mening medskyldige i, at angrebene har fundet sted.

- De har konsekvent gennem de sidste 20 år ført en hadsk kampagne mod islam, hvor man har spredt misinformation om muslimer og fremstillet dem som trusler mod samfundet, siger Taimullah Abu Laban, der udtaler sig på vegne af Hizb ut-Tahrir.

- Det er en tendens i hele den vestlige verden, at der føres en meget manipulerende fremstilling af islam, siger Taimullah Abu Laban.

Han mener ikke selv, at han også generaliserer, når han giver danske politikere en del af skylden for et terrorangreb på den anden side af jorden.

Hizb ut-Tahrir har som erklæret mål at indføre et islamisk styre, der reguleres efter de muslimske sharialove.

Organisationen er modstander af den demokratiske styreform og opfordrer muslimer til ikke at deltage i politik eller stemme ved valg.

Rasmus Paludan står i spidsen for partiet Stram Kurs og er mest kendt fra videotjenesten YouTube, hvor han udsender videoer, hvor han diskuterer højlydt med politiske modstandere.

Politiet er talstærkt til stede og beskytter både de bedende, dem, der demonstrerer højlydt mod dem med båthorn og slagsange, og Paludan, hvis optræden som nævnt finder sted et stykke væk.

Politiet har med blandt andet afspærringer og mandskab sørget for en solid bevogtning af ham.

En flok skoleelever betragter hans koranafbrænding fra den anden side af kanalen. De var egentlig til klimademonstration, men kender Paludan fra YouTube, fortæller de.

Københavns Politi oplyser, at en mindre gruppe personer efter fredagsbønnen bevægede sig fra slotspladsen over mod Paludan. I den forbindelse blev "en håndfuld" personer anholdt.

  • Rasmus Paludan brænder koranen på Christiansborg Slotsplads i København
    Rasmus Paludan fra partiet Stram Kurs var beskyttet af en kanal og politiafspærringer mange meter på hver side, da han fredag protesterede mod Hizb ut-Tahrir ved blandt andet at slå til en koran med et rundboldbat. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Annonce
Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Annonce
Annonce
112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof