cookie-og-privatlivspolitik
Vaccinationskalenderen kan blive forsinket med tre uger, hvis Johnson & Johnson-vaccinen ikke bliver taget i brug i Danmark. (Arkivfoto)
Vaccinationskalenderen kan blive forsinket med tre uger, hvis Johnson & Johnson-vaccinen ikke bliver taget i brug i Danmark. (Arkivfoto)
Foto: Frank Hoermann/Sven Simon/Ritzau Scanpix

Indland

Johnson & Johnson-problemer kan forsinke vaccinationer tre uger

Hvis ikke man kan bruge vaccinen fra Johnson & Johnson, betyder det tre ugers forsinkelse i vaccineindsatsen.
16. april 2021 kl. 19:14 Af Ritzau

Det danske vaccineprogram står til at blive udskudt med tre uger, hvis covid-19-vaccinen fra Johnson & Johnson ikke bliver taget i brug.

Det oplyser Sundhedsstyrelsen til Berlingske.

Dermed vil alle voksne først være tilbudt en vaccine ved udgangen af august, skriver avisen.

Vaccinen, som er udviklet af det hollandske firma Janssen, men leveres af det multinationale medicinalselskab Johnson & Johnson, er i øjeblikket sat i bero i USA, efter at seks vaccinerede kvinder har fået blodpropper.

Kvinderne havde alle et sygdomsbillede, der lignede det, som enkelte patienter fik af AstraZeneca-vaccinen, der for nylig blev pillet ud af det danske vaccineprogram - lavt antal blodplader og flere blodpropper på én gang.

Annonce

Den amerikanske pause betød, at Johnson & Johnson valgte at udskyde udrulningen i Europa, som ellers skulle til at starte.

I Danmark står der i underkanten af 40.000 Johnson & Johnson-vacciner på køl.

De kan ifølge Sundhedsstyrelsen ikke anvendes, fordi Johnson & Johnson har sat dem i "karantæne". Det fremgår af Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Sundhedsstyrelsen understreger over for Berlingske, at "der er tale om et tænkt scenarie".

Johnson & Johnson-vaccinen er i øjeblikket stadig en del af den gældende plan for vaccinationen af den danske befolkning.

Annonce

Den danske regering har bestilt i alt 8,2 millioner doser af vaccinen. Ifølge Berlingske har Danmark lagt billet ind på at købe nok vacciner til at vaccinere i alt 25 millioner borgere.

Vaccinen fra Johnson & Johnson er praktisk i forhold til vaccinerne fra for eksempel Pfizer/BioNTech og Moderna, fordi det kun kræver én dose at vaccinere modtageren. Ved de to andre vacciner skal patienten stikkes to gange med nogle ugers mellemrum.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

Annonce

ANNONCE