cookie-og-privatlivspolitik
Jomfru Ane Gade i Aalborg genåbner torsdag efter en 14 dage lang nedlukning. (Arkivfoto).
Jomfru Ane Gade i Aalborg genåbner torsdag efter en 14 dage lang nedlukning. (Arkivfoto).
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Indland

Jomfru Ane Gade genåbner efter 14 dages nedlukning

Faldende smittetal gør det muligt for barer i Jomfru Ane Gade at genåbne torsdag, skriver TV2 Nord.
15. juni 2021 kl. 15:57 Af Ritzau

Aktiviteten i Jomfru Ane Gade i Aalborg har i 14 dage været ikke eksisterende, efter at Styrelsen for Patientsikkerhed lukkede festgaden fra 3. juni.

Men nu får barer og værtshuse i den populære festgade igen lov til at lukke gæster ind fra på torsdag, skriver TV2 Nord.

Det er det faldende smittetal, der gør genåbningen mulig. Beslutningen om at lukke gaden midlertidigt blev truffet af Folketingets Epidemiudvalg, da det viste sig, at mange af de nyligt smittede i Aalborg havde været i gaden.

Ifølge TV2 Nord er det formelt Folketinget, der skal beslutte, om gaden genåbner, men når den 14 dage lange nedlukning torsdag udløber, bliver den ikke forlænget.

Aalborgs kommunaldirektør, Christian Roslev, mødtes mandag med repræsentanter fra restauratørerne i Jomfru Ane Gade, det lokale politi og Aalborg Kommune.

Annonce

På baggrund af mødet står det klart, at testambassadører fra Styrelsen for Patientsikkerhed vil være til stede i gaden, ligesom restauratørerne på eget initiativ vil kræve coronapas ved udendørs servering fra klokken 18 til midnat.

- Det, synes jeg, er et rigtigt godt signal fra restauratørerne, siger Christian Roslev til mediet.

Det er samtidig fortsat et krav, at gæsterne følger de øvrige coronarestriktioner kendt fra resten af landet.

Ifølge sundhedsmyndighederne bidrog gæster i Jomfru Ane Gade med 60 procent af de nysmittede i Aalborg, inden gaden blev lukket midlertidigt.

Fra Styrelsen for Patientsikkerhed lød det, at det særligt var smitte blandt de 20 til 29-årige, der havde været i gaden, som var medvirkende til de høje smittetal.

Annonce

Inden lukningen var borgmester i Aalborg Thomas Kastrup-Larsen (S) nervøs for, at smitteudviklingen kunne gå ud over hele kommunen og føre til en nedlukning af Aalborg.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tilbage i trædemøllen 01. august 2021 kl. 23.41

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

Annonce

ANNONCE