cookie-og-privatlivspolitik
Hvis man trænger til at se pandaen Xing Er i Københavns Zoo, kan det ske fra lørdag. (Arkivfoto)
Hvis man trænger til at se pandaen Xing Er i Københavns Zoo, kan det ske fra lørdag. (Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Indland

Københavns Zoo venter med genåbning til lørdag

Hos Zoologisk Have København er man meget glad for, at man nu har fået grønt lys til at genåbne straks.
21. maj 2020 kl. 08:40 Af Ritzau

Annonce

Sent onsdag aften blev partilederne i Folketinget enige om at udvide fase 2 i genåbningen af Danmark.

Og her blev det besluttet, at landets zoologiske haver og akvarier straks må genåbne på trods af tidligere udmeldinger om, at de skulle vente med genåbning til den 8. juni.

Og den beslutning vækker stor glæde hos Zoologisk Have København, skriver TV2 Lorry.

- Vi er super glade. Det betyder rigtig, rigtig meget. For det første så tæller hver dag lige nu, så jo før vi kan åbne, jo bedre. Men det skal gøres på en sikker og forsvarlig måde, så vi har besluttet at åbne på lørdag klokken 09.00, siger København Zoos pressechef, Jacob Munkholm Hoeck, til TV2 Lorry.

Der er brug for et par dage til at organisere og klæde personalet på til opgaven, så derfor åbner Zoo ikke straks sine porte.

- Nogle vil måske spørge, hvorfor vi ikke bare åbner i dag, men det kan vi simpelthen ikke nå af hensyn til vores personale.

- Vi skal indkalde rigtig mange mennesker for at drive zoologisk have. Personalet skal have varsel på 24 timer, og vi vil naturligvis gerne sikre os, at de er godt klædt på og klar til at modtage vores gæster. Så det bruger vi fredagen til, siger Jacob Munkholm Hoeck.

Den sikkerhedsmæssige del med skilte og afmærkning har været på plads længe i den zoologiske have, og nu glæder man sig altså til, at få gæsterne ind og se dyrene.

- Vi har gået derinde i to-tre måneder og kun kigget på hinanden, og vi trænger så meget til at se glade børn og glade gæster.

Tidligere har direktør Jørgen Nielsen oplyst, at Zoologisk Have København venter et underskud på 50 millioner kroner, selv efter at man har fået støtte fra hjælpepakkerne.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

Annonce