cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Klaus Gottfredsen, arkivfoto

Indland

Kold sommer går ud over vinhøsten

- Når der er koldt og regnfuldt, bliver druerne ikke bestøvet optimalt, fortæller formanden for Danske Vingårde.
31. juli 2017 kl. 06:26

Annonce

Termometret har ikke rigtigt været oppe i den sjove ende i juli. Det er man særligt ked af hos landets vinbønder, fortæller formand for Danske Vingårde, Jan Thrysøe, til DR P4 København.

- Når der er koldt og regnfuldt, bliver druerne ikke bestøvet optimalt, så får man nogle små klaser, og det vil sige, at ens udbytte falder, forklarer Jan Thrysøe, som personligt forventer en høst, der vil være 20 procent mindre end på en god sommer.

Samme udsigt har vinbonden Miriam Arcerito, der har tre hektar vinmarker ved Avedøre.
- Normalt vil vindruerne på nuværende tidspunkt være meget mere udviklede, men jeg ser nogle underudviklede drueklaser, fortæller Miriam Arceritos til DR P4 København.

For at have nok blade pr. klase er hun nødt til at tynde ud i druerne, og det kommer til at betyde noget for høsten.

- Jeg må forberede mig på, at jeg ikke får så stor en høst i år, siger Miriam Arcerito, der dog ikke har tabt modet til trods for den svingende danske sommer.
- Hvis jeg gerne vil lave vin i Danmark, så er det her de faktorer, jeg må gøre det efter. Jeg synes også, det er livsbekræftende, at jeg ikke kan styre alting, siger hun.

Ifølge Jan Thrysøe vil den kolde sommer ikke betyde noget for kvaliteten af den vin, som de danske vinbønder kommer til at levere.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

Annonce