cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Free/Colourbox

Indland

Kvart million biler til omregistrering

Der bliver kø ved synshallerne i den kommende tid, når 286.000 varebiler, som alle vejer over to tons, skal omregistreres i et forsøg på at stoppe social dumping.
14. marts 2019 kl. 12:37 Af Margit Olsen

Annonce

Tilbage i sommeren 2018 vedtog Socialdemokratiet, SF, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet uden om regeringen en offensiv imod social dumping. Et af de besluttede tiltag er at sikre, at der ikke bliver snydt med de varebiler, som kører med gods for andre end ejeren, skriver Børsen.

Det er dog kun en meget lille del af alle danske varebiler, som kører med gods for andre end ejeren af bilen.

Ud af de mere end 286.000 registrerede varevogne i Danmark bruges kun omkring 11.500 ifølge Transportministeriet til godskørsel.

Hos Dansk Byggeri er man da heller ikke tilfreds med de nye regler.
- Det betyder altså, at 96 procent af bilerne anvendes til firmakørsel, og derved ikke er omfattet af lovens egentlige regel. De får bare det administrative besvær og udgifter til omregistrering, siger erhvervspolitisk direktør i Dansk Byggeri, Torben Liborius, til Børsen.

Flere af de politikere, som sidste år vedtog de nye regler, mener nu, at udmøntningen af reglerne ikke er sket efter hensigten.
- Vi havde helst set, at denne her byrde havde være undgået for de virksomheder, det ikke er aktuelt for. Men det er den ordning, som Transportministeriet mente var nødvendig for at sikre den kontrol, som vi mener er fuldstændig afgørende, siger folketingsmedlem og medlem af transportudvalget Christian Rabjerg Madsen (S) til Børsen.

Et andet medlem af transportudvalget, Dansk Folkepartis Kim Christiansen, siger til Børsen, at han er uforstående overfor, at alle varebiler skal genregistreres og ikke kun dem, som transporterer gods for andre.
- Så er det Færdselsstyrelsen, der har misforstået deres opgave, siger han til Børsen.

Alle 286.000 varebiler skal være omregistreret inden 1. juli.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

Annonce