cookie-og-privatlivspolitik
Det bør slet ikke være tilladt at ryge i skoletiden på gymnasier og erhvervsuddannelser, mener et stort flertal af ledere på ungdomsuddannelser. Røgfri skoletid er et centralt element i de afsluttende forhandlinger om en stor tobakshandleplan. (Arkivfoto)
Det bør slet ikke være tilladt at ryge i skoletiden på gymnasier og erhvervsuddannelser, mener et stort flertal af ledere på ungdomsuddannelser. Røgfri skoletid er et centralt element i de afsluttende forhandlinger om en stor tobakshandleplan. (Arkivfoto)
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Indland

Ledere ønsker totalt røgforbud på alle ungdomsuddannelser

Et flertal af ledere på gymnasier og erhvervsskoler støtter et totalt forbud mod røg i skoletiden.
11. december 2019 kl. 00:41 Af Ritzau

Annonce

Mere end syv ud af ti ledere fra gymnasier og erhvervsuddannelser ønsker såkaldt røgfri skoletid.

Det skriver Politiken.

Et flertal af lederne mener således, at det skal være forbudt for elever og ansatte at ryge både på og uden for matriklen.

Det vil sige ingen smøger, fra du møder ind til undervisning, til du tager hjem igen. Uanset hvor du befinder dig.

Det viser en telefonisk rundspørge til 345 ledere fra landets gymnasier og erhvervsskoler, som Kræftens Bekæmpelse offentliggør onsdag.

Torsdag morgen mødes Folketingets sundhedsordførere hos sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

Her er netop "røgfri skoletid" blevet et helt centralt element i de afsluttende forhandlinger om den store tobakshandleplan, der skal sikre en røgfri generation af børn og unge i 2030.

Både lederforeningen for erhvervsskoler og erhvervsgymnasier og gymnasierektorerne i Danske Gymnasier ønsker ensartede regler med nul røg for alle på tværs af ungdomsuddannelserne.

- Vi bakker 100 procent op om røgfri skoletid. Hvis vi får et nationalt forbud mod rygning i skoletiden - også væk fra området, så bliver det unægteligt nemmere for os, siger formand for Danske Gymnasier Birgitte Vedersø.

- Det er et virkelig, virkelig vigtigt signal fra Christiansborg, hvor vi alle siger til de unge, at man ryger ikke, mens man er i skole, siger hun og understreger, at hun gerne så et forbud gennemført hurtigst muligt.

Ifølge Kræftens Bekæmpelse ligger det nu "lige for" for politikerne at indføre røgfri skoletid på ungdomsuddannelserne.

- De fleste af skolelederne er interesserede i at indføre røgfri skoletid, men nogle er bange for at gøre det på eget initiativ, hvis det kan sætte dem i en dårlig konkurrenceposition i forhold til de andre skoler, siger Niels Them Kjær, projektchef for tobak i Kræftens Bekæmpelse, til Politiken.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Efterslæbet bliver stort 05. april 2020 kl. 21.11

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

En folkelig sammenslutning 05. april 2020 kl. 19.36

AF: CARSTEN ANDERSEN

Nakskov kan ikke få hænderne ned 03. april 2020 kl. 16.44

AF: BIRGITT BJERRE

Cykelstier langs Sundruten… 01. april 2020 kl. 09.50

Annonce