cookie-og-privatlivspolitik
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) beder kommuner tage ansvar for at løse ghettoproblemer. Det sagde han torsdag i sin tale ved det kommunale topmøde i Aalborg.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) beder kommuner tage ansvar for at løse ghettoproblemer. Det sagde han torsdag i sin tale ved det kommunale topmøde i Aalborg.
Foto: Scanpix/Henning Bagger

Indland

Løkke: Regeringens ghettoplan stiller krav til kommuner

Regeringen forventer, at kommunerne tager ansvar for at få løst ghettoproblemer, siger statsministeren.




08. marts 2018 kl. 11:01

Annonce

Budskabet fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ved det kommunale topmøde torsdag i Aalborg er ikke til at tage fejl af:

- I dag vil jeg gerne sige det meget klart. Regeringen forventer, at der sker noget. Ellers tager staten over.

Det er meldingen fra Løkke til kommunerne, som skal tage ansvar og være med til at løse ghettoproblemerne.

- Jeg forstår for eksempel ikke, hvis kommunale jobcentre undlader at sende folk i arbejde med den begrundelse, at de ikke kan tale dansk.

- Jeg er af den opfattelse, at der findes funktioner, som man godt kan klare med et begrænset dansk.

- Og så er der også effekten den anden vej: At man lærer dansk ved at have et arbejde blandt dansktalende kolleger, siger Løkke.

I sidste uge præsenterede regeringen sit ghettoudspil. Det har til formål at gøre op med parallelsamfund og afvikle ghettoer i 2030.

Udspillet stiller også krav til forældre, skoler og boligselskaber. Og hvis det halter, så tager staten over, siger Løkke.

- Det gælder på boligområdet, hvor vi nu giver de 16 hårdeste ghettoområder en frist til at udarbejde en udviklingsplan, der fører til, at andelen af almene familieboliger i området bliver bragt ned under 40 procent i 2030, siger Løkke.

Torsdag eftermiddag skal Løkke besøge Gellerupparken i Aarhus. Gellerupparken betegnes i regeringens udspil som en af de 16 hårdeste ghettoer i Danmark.

Løkke erkender, at tålmodigheden er brugt op, og at regeringen er parat til at gå langt.

- For eksempel har det længe været muligt at trække forældre i børnepenge, hvis deres børn ikke kom i daginstitution. De såkaldte forældrepålæg.

- Men det værktøj bliver næsten ikke brugt. Selv om problemerne vokser. Nu er tålmodigheden brugt op. Derfor udbreder vi ordningen til også at gælde for skolerne.

- Vi forenkler den. Og vi gør den obligatorisk. Fremover bliver det sådan, at hvis børnene ikke kommer nok i skole, og hvis ikke der er en god forklaring, så ryger børnechecken.

- Punktum. For vi kan ikke blive ved med at svigte børnene, siger Løkke.




KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Regeringen giver ingen julegaver 16. december 2018 kl. 22.26

AF: CONNI NIS-HANSEN

Snigmord på offentlig… 16. december 2018 kl. 12.07

AF: ANDREAS ELLEBY

Lolland bank ingen selv indsigt 14. december 2018 kl. 06.06

AF: JOHN WENNERWALD

Økonomisk uansvarligt 09. december 2018 kl. 20.43

Annonce