cookie-og-privatlivspolitik
Geranium-kok og assisterende køkkenchef Ronni Vexøe Mortensen har søndag været i køkkenet ved det uofficielle kokke-VM.
Geranium-kok og assisterende køkkenchef Ronni Vexøe Mortensen har søndag været i køkkenet ved det uofficielle kokke-VM.
Foto: Olivier Chassignole/Ritzau Scanpix

Indland

Mavefornemmelsen er god efter dansk deltagelse ved kokke-VM

Det danske hold ved kokke-VM har søndag været i køkkenet. Efterfølgende er der stadig tro på at vinde guld.




26. september 2021 kl. 17:54 Af Ritzau

Forud for det uofficielle kokke-VM, Bocuse d'Or, er det danske hold gået efter at vinde guld.

Det er der stadig håb om og tro på at lykkes med, efter at den danske deltager, Ronni Vexøe Mortensen, søndag har været i køkkenet i Lyon i Frankrig.

Det fortæller Rasmus Kofoed, der er coach for Ronni Vexøe Mortensen ved konkurrencen.

De arbejder til daglig sammen på restauranten Geranium, hvor Rasmus Kofoed er køkkenchef og medejer, og Ronni Vexøe Mortensen er kok og køkkenchef.

Til søndagens konkurrence har Ronni Vexøe Mortensen dystet sammen med sin assistent, Sebastian Holberg Svendsgaard.

Annonce

- De overvandt de udfordringer, der kom, og de gjorde det fantastisk, fortæller Rasmus Kofoed.

Det danske hold har i år skullet lave to serveringer. Den første var en treretters take away-menu med cherrytomater som hovedingrediens.

Den anden var en fadservering, hvor hovedingrediensen var oksebovkile. Dertil skulle serveres en sauce og tre slags tilbehør.

Der har været flere kriterier til hver af retterne, men der har også været plads til kokkenes egen kreative udfoldelse.

- Vi endte med at få rigtig god feedback fra dommerne. Og det er det eneste, vi ved. Vi har ikke set point eller noget.

Annonce

- Men jeg synes, vi har en god mavefornemmelse, og forhåbentlig kan vi ramme podiet. Det er det, der har været vores mål. Og det håber og tror jeg stadig på efter i dag, siger Rasmus Kofoed.

Det danske hold har til konkurrencen valgt Danmark som tema for retterne. Blandt andet har der været brugt en del guld for at lave små kongekroner.

- Jeg tror helt sikkert, at det danske tema gjorde indtryk på dommerne - sammen med maden selvfølgelig, siger Rasmus Kofoed.

Mandag fortsætter konkurrencen, hvorefter det først klokken 18 bliver afsløret, hvem der er vinderen af årets Bocuse d'Or.




KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

Annonce

ANNONCE