cookie-og-privatlivspolitik
Når man har været smittet med coronavirus, får man et coronapas, der varer i seks måneder. Ifølge TV 2 Lorry er personer begyndt at opsøge coronasmitte for at få coronapas. (Arkivfoto)
Når man har været smittet med coronavirus, får man et coronapas, der varer i seks måneder. Ifølge TV 2 Lorry er personer begyndt at opsøge coronasmitte for at få coronapas. (Arkivfoto)
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Indland

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Sundhedsstyrelsen finder det bekymrende, at folk opsøger smitte, når der findes sikre vacciner mod covid-19.
03. december 2021 kl. 10:04 Af Ritzau

I grupper på sociale medier skriver personer, der ikke vil vaccineres mod covid-19, om at lade sig smitte med coronavirus med vilje for at få coronapas.

Det skriver TV 2 Lorry.

Mediet har talt med flere personer, der aktivt opsøger smitte med coronavirus. En af personerne fortæller, at hun tog hjem til en god ven, der var blevet testet positiv for coronavirus og delte en slikkepind med ham. Det lykkedes hende dog ikke at blive smittet.

Sundhedsstyrelsen udtrykker bekymring over, at nogen opsøger covid-19.

Andreas Rudkjøbing, der er læge i Sundhedsstyrelsen, skriver i en mail til TV 2 Lorry, at styrelsen er bevidst om, at der florerer en del misinformation, fejlagtige påstande og alvorlige misforståelser på sociale medier

Annonce

- Det er bekymrende, at covid-19 er en sygdom, nogen aktivt vil opsøge, særligt når der findes vacciner, der er effektive og sikre, skriver lægen.

En af de anonyme personer fortæller TV 2 Lorry, at hun opsøger smitte for at få et gyldigt coronapas.

Når man har været smittet med coronavirus, har man nemlig et coronapas, der varer i seks måneder.

Derudover kan man få et coronapas ved at være vaccineret, eller hvis man har en negativ PCR-test, der er maksimalt 72 timer gammel eller en negativ lyntest, der ikke er mere end 48 timer gammel.

Fra 12. november har der været krav om coronapas i blandt andet nattelivet og på restauranter.

Annonce

Mandag trådte yderligere restriktioner i kraft, så man skal bruge coronapas på statslige arbejdspladser, uddannelser og steder, hvor der er mere end 100 indendørs og 1000 udendørs.

Vaccination er frivillig og gratis i Danmark. Alle sundhedsmyndigheder opfordrer desuden på det kraftigste til, at man lader sig vaccinere.

På et pressemøde onsdag sagde statsminister Mette Frederiksen, at regeringen er meget langt fra at overveje vaccinepligt i Danmark.

- Det enkelte menneske skal kunne træffe den beslutning. Men vi vil gerne lægge vægt på, hvor vigtigt vi mener, det er at blive vaccineret, sagde hun.

Selv om der er folk i Danmark, der ikke vil vaccineres, har langt størstedelen af befolkningen fået to vaccinestik.

Annonce

Mere end tre fjerdedele af danskerne er nemlig færdigvaccinerede.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

Annonce

ANNONCE