cookie-og-privatlivspolitik

Indland

Nordjyske kommuner bekymrede - nu er de corona-dukse

Fem af syv nordjyske kommuner, hvor der blev indført lokale tiltag, er nu dem med lavest coronasmitte.
01. december 2020 kl. 09:39 Af Ritzau

Annonce

Efter fund af en særlig minkmutation af coronavirusset blev der i starten af november indført yderligere restriktioner i syv nordjyske kommuner.

De har været med til at få smitten ned i kommunerne. Det vurderer Søren Riis Paludan, professor i virologi og immunologi ved Aarhus Universitet.

De syv dage op til de første særlige restriktioner 6. november havde alle kommuner flere end 20 smittetilfælde per 100.000 indbyggere.

Niveauet har myndighederne tidligere defineret som en bekymringsgrænse for smitte.

Nu tager fem af kommunerne pladserne i bunden af den daglige opgørelse over incidenstallet i landets kommuner.

- Hvis formålet var at få smitten ned, så er det lykkedes. Hvorvidt det var nødvendigt, kan man så diskutere.

- De var jo egentligt motiveret af, at der var nogle minkvarianter, som man ønskede ikke skulle sprede sig, siger Søren Riis Paludan.

Den laveste smittespredning findes nu i Læsø, Hjørring, Frederikshavn, Jammerbugt og Thisted. Også Brønderslev har nu et incidenstal, der er lavere end den tidligere definerede bekymringsgrænse.

Anderledes er det gået i den sidste af de syv kommuner, Vesthimmerland. Her er incidenstallet faktisk steget en smule siden i starten af november.

Tiltagene talte blandt andet en opfordring til ikke at krydse kommunegrænser, et luk for restaurationsbranchen og en kraftig opfordring til hjemmearbejde.

Restriktionerne er gradvist blevet ophævet, og tirsdag er de sidste lokale tiltag hævet. De landsdækkende restriktioner og anbefalinger gælder stadig.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

Annonce