cookie-og-privatlivspolitik
Fra torsdag bliver det igen muligt at gå ind ad fordøren i de fleste af Movias busser.
Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Indland

Nu åbner Movia igen fordøren for passagererne

I forbindelse med genåbningen lemper Movia på flere restriktioner i busserne. Nogle få kommuner er undtaget.
07. april 2021 kl. 22:08 Af Ritzau

Fra torsdag bliver det igen muligt at gå ind ad fordøren og sidde på forreste sæderække i Movias busser på det meste af Sjælland og Sydhavsøerne.

Det oplyser det regionale trafikselskab i en pressemeddelelse.

På grund af de seneste måneders nedlukning har passagerer ellers skullet gå ind ad midterdøren eller bagdøren, når de ville med bussen.

Af hensyn til chaufførerne og passagerne har fordøren nemlig været lukket, og forreste sæderække bag chaufførerne har været lukket for brug.

Men i forbindelse med den gradvise genåbning af landet bliver der nu lempet på flere af restriktionerne i Movias busser.

Annonce

- I takt med at vores samfund åbner mere op, og flere af os bliver vaccineret, skal den kollektive transport også følge med, siger Camilla Struckmann, der er kommunikationsdirektør i Movia, i pressemeddelelsen.

Lempelserne vil ikke gælde i kommuner, der er ramt af særlig høj smitte. Det er for øjeblikket Ishøj, Brøndby, Halsnæs, Fredensborg og Gladsaxe. Her vil det foreløbig indtil 11. april ikke være muligt at gå ind ad fordøren.

I alle kommuner og i alle busser vil der blive skiltet med, hvor mange der må være med den enkelte bus. Det skilt vil sidde ved bussens midterdør.

Rettesnoren er, at man må bruge alle sæder og det, der svarer til halvdelen af ståpladserne.

Enkelte sæderækker, hvor man sidder ansigt til ansigt, og hvor der ikke er tilstrækkelig afstand, vil dog stadig være afspærret for brug.

Annonce

Med de nuværende restriktioner svarer det til, at busserne kan køre med cirka 70 procent af den fulde kapacitet.

Når busserne ikke fyldes helt, skyldes det, at det skal være muligt at holde afstand, når man står op. For de siddende passagerer gælder, at deres ansigter er vendt i samme retning, og derfor kan alle sæder benyttes.

Man skal stadig bruge mundbind eller visir for at rejse med bussen, medmindre man er undtaget fra kravet. Det kan skyldes sundhedsmæssige årsager, eller at man er under 12 år.

Hos DSB, der blandt andet kører togstrækninger på tværs af landet, vil der torsdag stadig gælde de samme restriktioner som i de seneste måneder.

Det betyder blandt andet, at der fortsat er krav om pladsbillet på nogle strækninger.

Annonce

Ifølge DSB's presseafdeling er man i løbende dialog med Transportministeriet om eventuelle lempelser.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

Annonce

ANNONCE