cookie-og-privatlivspolitik
Der er nu seks sygehuse landet over, der er godkendt til at modtage patienter, som mistænkes for at være smittet med coronavirus. (Arkivfoto).
Der er nu seks sygehuse landet over, der er godkendt til at modtage patienter, som mistænkes for at være smittet med coronavirus. (Arkivfoto).
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Indland

Nu kan seks sygehuse tage imod coronasmittede personer

Læger skal ifølge instruks være særligt opmærksom på patienter, der har rejst til syv lande, herunder Italien.
25. februar 2020 kl. 10:41 Af Ritzau

Annonce

Sundhedsstyrelsen udvider nu kriterierne for, hvornår man skal mistænke coronavirus hos syge patienter.

Samtidig udvider man antallet af sygehuse, som kan modtage coronasmittede danskere, fra to til seks sygehuse.

Patienter, som mistænkes for at være smittet med coronavirus, er hidtil blevet modtaget i isolation på Aarhus Universitetshospital og på Hvidovre Hospital.

Men nu er fire andre sygehuse også blevet godkendt til at modtage patienter.

Det er Rigshospitalet, Odense Universitetshospital, Aalborg Universitetshospital og Sjællands Universitetshospital (Roskilde).

Endnu er der ikke konstateret personer med coronavirus i Danmark.

Men antallet af smittede er de seneste dage steget markant i lande som Italien, Sydkorea og Iran.

Sundhedsstyrelsen mener på den baggrund, at der er øget risiko for, at vi vil se tilfælde af coronavirus på dansk grund.

- Man ser, at der er smitte i flere lande nu, og derfor vil sandsynligheden for, at vi får importeret tilfælde til Danmark også være øget.

- Derfor er risikovurderingen steget fra lav til moderat. Men risikoen for, at smitte cirkulerer i Danmark, må vi stadig anse for at være lav, siger overlæge Bolette Søborg fra Sundhedsstyrelsen.

Af den opdaterede vejledning for håndtering af coronavirus fremgår en liste over syv lande, hvor der sker spredning af smitte.

Det er - ud over Kina - Italien (regionerne Emilia-Romagna, Lombardiet, Piemonte og Veneto), Iran, Sydkorea, Japan, Hongkong og Singapore.

Hvis en patient har opholdt sig her, inden den pågældende fik symptomer på sygdommen, skal man som læge være særligt opmærksom på risikoen for coronasmitte.

- Det nye er, at der er kommet nogle lande, hvor det ser ud til, at smitten har etableret sig.

- Når folk har rejst i for eksempel Singapore, Sydkorea, Iran og de nordlige regioner i Italien, så skal man være opmærksom, hvis man får symptomer, der kan skyldes coronavirus, når man kommer hjem.

- Hvis man har det, så skal man kontakte sundhedsvæsenet, og så bliver man visiteret til en afdeling, som undersøger og tester for coronavirus, siger Bolette Søborg.

Indtil videre er cirka 2700 mennesker døde, efter at de er blevet inficeret med coronavirus og fået påvist sygdommen Covid-19. Heraf er hovedparten i Hubei-provinsen i Kina, der anses for at være virussets epicenter.

Flere end 80.000 mennesker er på globalt plan smittet med virusset. Men der er også registreret 27.000 personer, der er helbredt.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Efterslæbet bliver stort 05. april 2020 kl. 21.11

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

En folkelig sammenslutning 05. april 2020 kl. 19.36

AF: CARSTEN ANDERSEN

Nakskov kan ikke få hænderne ned 03. april 2020 kl. 16.44

AF: BIRGITT BJERRE

Cykelstier langs Sundruten… 01. april 2020 kl. 09.50

Annonce