cookie-og-privatlivspolitik

Indland

Ny uddannelse skal sende kvinder i Jæger- og Frømandskorpset

Forsvaret håber, at flere kvinder fremover vil være at finde i specialstyrkerne.
12. juli 2020 kl. 11:00 Af Ritzau

Annonce

Som den første kvinde nogensinde har en 25-årig bestået Hærens patruljekursus, og nu skal hun stå i spidsen for at skabe en uddannelse for kvinder i Forsvarets specialstyrker som Jægerkorpset og Frømandskorpset.

Det oplyser Forsvaret i en pressemeddelelse, hvor den 25-årige kvinde er anonymiseret. Hun er blevet ansat i Jægerkorpset.

Uddannelsen vil specifikt rette sig mod at uddanne kvindelige soldater, der kan være med til at arbejde i operationer rundt omkring i verden, hvor kønsspecifikke forskelle eksempelvis kan forhindre indhentning af efterretninger.

Uddannelsen vil blive tilrettelagt med et særligt forløb, specifikt for kvinder. Den vil "tage udgangspunkt i de opgaver, de skal løse sammen med Jægerkorpsets patruljer eller selvstændigt", lyder det i pressemeddelelsen.

Den skabes med formålet at tiltrække flere kvinder til en del af Forsvaret, der historisk har bestået af mænd.

- Vi har et klart ønske om, at flere kvinder skal søge både patrulje- og aspirantkursus eller vores kommende uddannelse for kvinder.

- Kvinder vil tilføre både Jægerkorpset og specialoperationsstyrkerne generelt en yderligere kapacitet i både de nuværende og fremtidens konflikter rundt om i verden, siger Jægerkorpsets chef, Kåre Jakobsen, i pressemeddelelsen.

Endnu er ingen kvinder blevet jægersoldater eller frømænd.

I 2019 foreslog daværende forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V), at der skulle flere kvinder ind i de danske specialstyrker.

Det foreslog han blandt andet på baggrund af, at blot syv procent i det danske forsvar er kvinder.

- Kvinder vil kunne gøre rigtig god gavn i de operative styrker, siger han.

- I urolige egne af verden - Irak eller Syrien - optræder voldtægt nogle gange som et krigsmiddel, og der er erfaringen, at kvinder, som har været udsat for den slags ting, helst vil tale med kvinder, lød det fra den daværende minister.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

Annonce