cookie-og-privatlivspolitik

Indland

Omstridt lægeklinik bliver lukket ned

Udvalg for almen praksis har frataget ejerne af Charlottenlund Lægehus retten til at drive klinik.
25. oktober 2021 kl. 21:39 Af Ritzau

Ejerne af Charlottenlund Lægehus, der er mistænkt for overfaktureringer af det offentlige, må ikke længere drive lægeklinik.

Det fremgår af en afgørelse fra Landssamarbejdsudvalg for Almen Praksis (LSU). Det skriver Politiken.

- Lægerne har gentagne gange påført regionen unødvendige sygehjælpsudgifter og unødvendige lægemiddeludgifter, lyder det i afgørelsen ifølge Politiken.

LSU vurderer desuden, at "klinikejernes adfærd samlet set udgør en meget alvorlig misligholdelse af overenskomst om almen praksis (...) lægerne udelukkes fra at praktisere efter overenskomsten om almen praksis", står der i afgørelsen.

I udvalget deltager regionerne og Praktiserende Lægers Organisation (PLO).

Annonce

Politiken har afdækket problemer med lægeklinikken, som er mistænkt for overfaktureringer af Region Hovedstaden.

Ifølge Politiken har lægeklinikken blandt andet haft fodboldklubberne FCK, Brøndby og FC Nordsjælland som kunder.

De har betalt for diverse prøver og sundhedstjek. Men samtidig skal klinikken have opkrævet betaling hos Region Hovedstaden for de samme ydelser.

Samtidig har patienter meldt, at lægehuset opkrævede penge fra regionen for konsultationer og behandlinger såsom knoglebrud og hjemmebesøg, som de ikke kunne genkende.

Ejerne af klinikken stod også bag testfirmaet Medicals Nordic. Det havde sammen med firmaet SOS International i en kort periode opgaven med at udføre lyntest for statens regning. De to firmaer blev hurtigt fyret.

Annonce

Politiken havde blandt andet afdækket, at personfølsomme data blev håndteret på WhatsApp, og at der var tvivlsomme sikkerheds- og hygiejneforhold.

De to ejere af lægeklinikken skriver i en mail til Politiken, at de vil indbringe afgørelsen fra udvalget for domstolene.

De mener ikke, at lægeklinikken har overfaktureret, og at "afgørelsen er truffet på et særdeles mangelfuldt grundlag - herunder blotte formodninger uden relevant bevis".

De to ejere af klinikken og en menig ansat bliver ifølge Politiken efterforsket af politiet. Det bliver undersøgt, om der er tale om bedrageri.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Folketidende er i vinter dvale. 06. december 2021 kl. 12.15

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen har… 06. december 2021 kl. 12.04

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

Annonce

ANNONCE