Annonce
Indland

Otte ud af ti vil ikke undvære kød på tallerkenen

Langt de fleste danskere foretrækker, at der er kød på tallerkenen. Men det må gerne være i en kombination med noget grønt. (Arkivfoto). Foto: Simon Læssøe/Ritzau Scanpix

Undersøgelse viser, at danskerne sværger til kød på tallerknen, men gerne kombineret med grøntsager.

Selv om salget af kød falder, så vil de fleste danskere nødigt helt undvære kød på tallerkenen.

Det viser en undersøgelse, som Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet har foretaget.

500 personer er blevet spurgt om deres præferencer i forhold til et aftensmåltid bestående af forskellige typer pastaretter. Nogle med kød, nogle med grønt og nogle med begge dele.

Otte ud af ti danskere svarer, at de ikke vil undvære kødet på tallerkenen.

- Der er en lille del, der foretrækker rent vegetarisk, og en lille del, som foretrækker rent kød.

- Men langt den største del - otte ud af ti - vil gerne have både kød og grønt, siger lektor Tove Christensen, der er en af forskerne bag undersøgelsen.

- Det er interessant, for det viser, at der ikke er ret mange, der helt vil undvære kød.

- Men der er rigtig mange, som gerne vil skære ned på deres kødforbrug.

- Så hvis man skal fange den store midtergruppe, er det bedre at liste lidt mere grønt ind i kødretterne end at prøve på at argumentere for, at man skal gå den rene vegetarvej, siger Tove Christensen.

Derfor kan der ifølge forskeren være god fornuftig i at putte flere gulerødder i frikadellerne eller en ekstra tomat i pastasalaten.

Dagbladet Børsen skrev for nylig, at danskerne har skåret ned på kødforbruget.

Forbruget af fersk kød er ifølge en analyse fra dagligvarekæden Coop faldet med fem procent fra 2015 til 2018 opgjort i kroner per kunde.

Samtidig er salget af vegi-varer - altså plantefars, linsebøf og lignende fødevarer, der ikke indeholder kød - tredoblet fra 2012 til 2019.

Antallet af danskere, der betragter sig selv som såkaldte flexitarer eller deltidsvegetarer, er nu 23 procent - altså næsten hver fjerde.

  • Simon Læssøe
    Langt de fleste danskere foretrækker, at der er kød på tallerkenen. Men det må gerne være i en kombination med noget grønt. (Arkivfoto). Foto: Simon Læssøe/Ritzau Scanpix
Annonce
Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Annonce
Annonce
112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Annonce
Annonce
112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum