cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Free

Indland

Over 150.000 selskaber bliver ikke tjekket af revisor

Stikprøvekontroller viser, at der er mange fejl i selvangivelserne fra mange små og mellemstore virksomheder. Det gælder faktisk for over halvdelen af dem.
07. maj 2019 kl. 06:32 Af Citathistorie

Annonce

Hele 157.000 danske firmaer opstiller selv deres regnskab uden fremmed indblanding. Flere og flere selskaber bruger nemlig slet ikke revisor, det skriver Fagbladet 3F.

Tallene fremgår af nye opgørelser fra henholdsvis Skattestyrelsen og fra brancheorganisationen Danske Revisorer. I dag er det mere end hver fjerde erhvervsdrivende og selskab, som ikke anvender revisor.

Samtidig viser tal fra Skattestyrelsens stikprøvekontroller, at der er mange fejl i selvangivelserne fra mange små og mellemstore virksomheder. Det gælder faktisk for over halvdelen af dem.

- Skattelovgivningen er kompliceret, og det klager mange over. Derfor kan det virke overraskende, at så mange mener, de selv kan opstille deres regnskab, siger analytiker Agnethe Larsen fra brancheorganisationen Danske Revisorer.

Skattestyrelsen har i ny særkørsel for Fagbladet 3F set på, hvor mange selvstændige erhvervsdrivende, der opgiver på deres selvangivelse, at deres regnskaber er udarbejdet ”med bistand fra revisor”. Det har lidt over 221.000 sagt ja til for 2017. Knap 107.000 svarer nej. Det er så vidt vides første gang, det tal kommer frem.

Den faldende brug af revisor betyder også, at der kommer færre anmærkninger på regnskaberne. Det kan for eksempel være om, at indehaverne har lånt penge ulovligt af selskabet.

I 2012 kom revisorerne med over 33.000 anmærkninger. Det er faldet til knap 11.000 i 2017.

Agnethe Larsen siger, at brug af revisor ikke er nogen garanti mod, at der kan ske fejl eller foregå fusk i virksomheden.

- Men det har helt sikkert en præventiv effekt, hvis du har en revisor til at se på dit regnskab. Ingen bryder sig om at blive ringet op af deres revisor om, at de bevæger sig på kanten af loven, siger Agnethe Larsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's svanesang. 19. januar 2020 kl. 13.30

Annonce