cookie-og-privatlivspolitik
Til efteråret vil de 12- til 15-årige blive tilbudt coronavaccine, siger Søren Brostrøm torsdag på et pressemøde. (Arkivfoto)

2

Billeder

Til efteråret vil de 12- til 15-årige blive tilbudt coronavaccine, siger Søren Brostrøm torsdag på et pressemøde. (Arkivfoto)
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Indland

Overlæge kalder coronavaccine til børn fornuftig

Antistofniveauet kan falde hos vaccinerede, og derfor kan revaccination komme på tale, siger vaccineforsker.
17. juni 2021 kl. 13:23 Af Ritzau

Det giver mening at vaccinere de 12-15-årige mod coronavirus, mener flere forskere.

Torsdag har Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen, meddelt på et pressemøde, at børn mellem 12 og 15 år til efteråret får mulighed for at blive vaccineret mod coronavirus for at få bedre kontrol over epidemien.

- Det er fornuftigt, siger Åse Bengård Andersen, der er ledende overlæge ved Infektionsmedicinsk Klinik på Rigshospitalet.

Camilla Foged, der er professor i vaccinedesign ved Københavns Universitet, peger på, at selv om flere bliver vaccinerede, er der fortsat en opgave i at beskytte samfundets svageste.

- Vi skal huske, at vi står i en speciel situation. Vi har stadig en pandemi, og for at kontrollere den og undgå nye nedlukninger næste år, og at smitten blusser op til efteråret, så er det vigtigt, at vi opnår flokimmunitet.

Annonce

Indtil nu har de yngste i vaccinationsprogrammet været de 16-årige, og de helt unge er generelt ikke blevet særligt syge under coronapandemien.

Det er dog alligevel er god idé at inkludere dem i vaccinationsprogrammet af hensyn til den brede befolkning, mener Åse Bengård Andersen.

Hun henviser blandt andet til vaccinationen mod røde hunde, der indgår i det danske børnevaccinationsprogram.

Selv om flere og flere danskere bliver vaccineret mod coronavirus, er det fortsat uvist, hvor længe en coronavaccine kan give beskyttelse. Derfor giver det mening at udvide gruppen af vaccinerede, mener Camilla Foged.

Ifølge hende er der noget, der tyder på, at antistofniveauet blandt de vaccinerede falder.

Annonce

- Vi ved endnu ikke hvor meget, og om det betyder, at vaccinerne ikke dækker længere. Det er data, vi får hen over sommeren, og som vi så skal tage stilling til.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

Annonce

ANNONCE